Vejle-borgmester bød sig til som klima-frikommune, men fik nej

Borgmester Jens Ejner Christensen fik sammen med det lokale erhvervsliv en god ide: De ville være klima-frikommune, men statsminister Mette Frederiksen (S) har netop sagt nej.

I Vejle vil de gerne i gang med at gøre noget for klimaet med det samme. Så da statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere på efteråret lancerede ideen med de syv frikommuner, fik byens borgmester, Jens Ejner Christensen (V), sammen med byens klimaråd en ide: Vejle skulle være klima-frikommune:

- Vi vil rigtigt gerne i gang med arbejdet for klimaet, og vores erfaring er, at når man kan få lov til at arbejde under lidt friere rammer som frikommune, så udløser det en masse god energi, og der kommer langt flere brugbare løsninger på bordet. Den proces kunne være interessant at få sat turbo på ved, at vi som forsøg blev en klima-frikommune, mener Jens Ejner Christensen.

Mette Frederiksen (S), som modtog ideen i et brev fra Vejle i begyndelsen af oktober måned, har netop svaret. Og det blev nej tak. Statsministeren mener ikke, der er plads til flere frikommuner end de syv, der er udtaget.

Men Vejle Kommune er nu inviteret med i en netværksgruppe under Energiministeriet.

- Hvad det netværk går ud på, ved vi endnu ikke, siger Vejles borgmester og fortsætter.

- Men jeg er ærgerlig over, at statsministeren ikke tør springe ud i det og ikke vil udvide ordningen, siger Jens Ejner Christensen.