Serie
Schwung tager magten

En smutvej til politikerne | SCHWUNG TAGER MAGTEN (4:4)

Astrid Møhl og Jeppe Hynkemejer Hansen indser, at de umuligt kan nå at få indsamlet 50.000 underskrifter til deres borgerforslag. De tager derfor kontakt til Helene Helboe fra Aarhus Universitet, der giver dem en genvej til indflydelse. Først skal de dog forbi Noa Jankovic, der er chefkonsulent og lobbyist for Landdistrikternes Fællesråd, der giver dem gode råd med på vejen, inden Astrid og Jeppe igen tager på Christiansborg for at sælge deres idé til nogle af folketingsmedlemmerne. Og måske får de endda plantet et frø, som vokser sig ind i Folketingssalen?
20/5/2020

I Danmark kan der gå op til fire år imellem, at vi kan stemme ved Folketingsvalg. Men hvad med perioderne imellem valgene – er det der muligt at få indflydelse på dansk politik?

Det vil Jeppe Hynkemejer Hansen og Astrid Møhl fra Vejen undersøge. ’Schwung tager magten’ kigger på, hvilke muligheder almindelige borgere egentlig har for at engagere sig i politik – og Astrid og Jeppe vil undervejs forsøge at lykkedes med at få et af deres egne forslag hele vejen ind til politikkerne på Christiansborg.