Byggeri langt om længe på vej i Seest

Efter ni år er der ved at komme styr på hvad der skal bygges på fyrværkerigrunden i Seest ved Kolding.

I 2004 eksploderede et fyrværkerilager i Seest og jævnede bygningerne med jorden.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har sammen med Arkitektforeningen, Lejerbo og Kolding Kommune udskrevet en arkitektkonkurrence om 'Fremtidens bæredygtige almene boliger', som skal ligge på Fyrværkerigrunden i Kolding-bydelen Seest.

Første del af arkitektkonkurrencen var åben for alle og sluttede i januar. Nu har konkurrencens dommerkomité udvalgt de tre bedste forslag, som går videre i konkurrencens fase 2. Konkurrencen fortsætter med at være anonym og først, når den endelige vinder udpeges, bliver alle forslag offentliggjort.

Koldings borgmester Jørn Pedersen har siddet med i dommerkomitéen, og han glæder sig over de mange forslag, der er kommet til de nye familieboliger.

- Det er fantastisk, at der har været så stor interesse for at byde ind på de nye boliger. De tre forslag, der er udvalgt til at gå videre er både innovative og spændende bud på fremtidens boliger, som ikke bare får høj kvalitet, men også får en økonomi, der passer til almindelige indkomster, siger Jørn Pedersen, der samtidig også glæder sig over, at der er kommet interessante bud på helhedsløsninger for hele Fyrværkerigrunden.