Serie
Silles Hus

Silles hus - Sensommerkrans og Sylt

<br><br>OPSKRIFT:<br> Æblegelé<br><br> Umodne æbler<br> Vand<br> Sukker<br> <br><br> Vask æblerne, og skær dem i mindre stykker (med kærnehus, blomst og stilk).<br> Kom æblerne i en gryde og dæk dem til med vand. Kog æblerne til de er helt kogt ud.<br> Hæld massen igennem et geleringsklæde og lad det stå natten over.<br> Afmål saften og hæld den over i en gryde. Kog saften op og skum urenhederne af med en hulske.<br> Tilsæt nu 1 kg. Sukker pr. liter saft og kog det grundigt igennem (skal bulderkoge i 5-10 min.)<br> Hæld nu saften på rengjorte glas (se tip), og slut låget godt til.<br> Sæt geleen på køl så snart den er afkølet<br> <br><br> Når geleen står koldt, kan den godt holde sig vinteren over. <br><br> Tip: Jeg skolder glassene og gummiringene godt. Hælder lidt atamon i glassene med gummiringen i bunden lukker og ryster glassene sådan at atamonen kommer godt rundt i hele glasset. Hæld atamonen ud og sæt gummiringen på glassets låg. <br><br> Såfremt geleen ikke er blevet stiv efter et døgn, kan det være fordi den ikke har kogt længe nok med sukkeret i. Derfor kan man sagtens koge den op igen og tilsætte lidt mere sukker eller en smule pektin (kan købes hos materalisten), men pas på for det stivner meget. <br><br>OPSKRIFT:<br> Stikkelsbærgrød:<br> 6 pers.<br><br> 750 gr stikkelsbær<br> 300 gr sukker<br> 4 dl. Vand<br> 20 gr. Kartoffelmel<br><br> Kog bærerne sammen med sukkeret i vandet til bærerne er udkogte. Udrør kartoffelmel i lidt vand og jævn forsigtigt grøden. Hæld grøden i en serveringsskål. Lad en køle af og spis den med mælk eller fløde. <br>Hos os skal grødknase derfor drysser vi lidt sukker ovenpå inden vi spiser den.
1/9/2020

Sille Roulund byder velkommen i sit eget hus, hvor hun vil renovere stort og småt samt anlægge sin helt egen drømmehave. Der skal knokles, men Sille får heldigvis hjælp af havemand Jesper Corfitzen og mange gode håndværkere. Produceret af TV2 Øst i 2017.