77-årige Aase samler ind til afrikansk landsby på motorcykel

De næste 14 dage kører 77-årige Aase Bonde rundt i hele landet med et formål. At sikre rent drikkevand til afrikansk landsby.

Sidetaskerne er pakket, hjelmen er spændt, og den matsorte Indian Scout står klar. I formiddag tog Aase Bonde fra Augustenborg afsted på en tur gennem landet. Den 77-årige kører turen for at gøre opmærksom på en indsamling til en landsby i Burkina Faso.

- Vi er en 10 år gammel forening. Vi har bygget skole, opkvalificeret seks hospitaler og arbejder nu for at få et vandprojekt op at køre i en landsby. Vi vil sikre dem rent drikkevand, en økologisk køkkenhave, en planteskole, og så vil vi vise dem, hvordan man går fra majs til chiamarker, for det er blevet mere tørt dernede, siger Aase Bonde til TV SYD fra Nordborg, hvor turen i formiddag tog sin begyndelse.

For andet år i træk tager Aase Bonde på motorcykeltur for at samle ind til landsby i Burkina Faso.
For andet år i træk tager Aase Bonde på motorcykeltur for at samle ind til landsby i Burkina Faso.
Foto: Line Sahl, TV SYD

For andet år i træk stiger Aase Sonde op på en motorcykel og drager ud på mission. Men i år har hun selskab.

- Sidste år var jeg alene, og i år har jeg alle mine venner med. Vi har opsøgt MC-klubber i hele landet, som følger med mig rundt i landet, siger Aase Bonde.

Årsagen til at gentage sidste års tur er simpel, hvis man spørger den pensionerede sygeplejerske.

- Glæden ved at hjælpe andre det er den største glæde, man kan få. Det giver mig kræfter. Det er klart, at jeg kan mærke, at jeg bliver 78 år om en måned, men jeg tænker på, hvad vi kan udrette og få hele den lille landsby op at stå, så den kan klare sig selv.

Ligesom sidste år er motorcyklen sponsoreret af en motorcykelforhandler i Horsens, ligesom kost og logi på vejen er sponsoreret af velvillige.

- Jeg er meget taknemmelig over al den hjælp, jeg får. Inden jeg skal videre i universet, vil jeg være sikker på, at de får et vandprojekt. Så kan hele landsbyen klare sig selv. Det kan den ikke uden vandprojektet, fortæller Aase Bonde.

Vil du møde Aase Bonde på hendes tur, så er ruten nedenfor.

Her er Aase Bondes rute rundt i landet: