Æ Als Knejte bragede ind på Dansktoppen og ligger stadig nummer ét

Knallertklubben blev etableret for seks år siden og sidenhen har den vokset sig til over 40 medlemmer, der klæder sig i sorte læderveste og kører knallert.

Udstødningerne oser med røg ligesom røgmaskinen inde ved baren hos den lokale knallertklub, hvor Æ Als Knejte hører til. 

En forsamling af mænd der har fundet et sted, hvor de kan være drengerøve og drømme sig tilbage til teenageårene. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at de var en rockerklub. Men det afviser de blankt.

- I stedet for de familiefædre vi er til daglig, så har vi fundet en undskyldning for at køre noget knallert og komme ud og hygge os. Og så føler vi os lidt som at være 16 år igen, når vi kører rundt, fortæller præsidenten eller 'Presi' for Æ Als Knejte, Rasmus Meyer. 

De er blandt andet blevet kendt i lokalområdet for deres knallert-ringridning, og nu er de blevet kendt flere steder i landet for noget så utraditionelt som et popnummer. 

quote

Vi laver noget blødt, for vi er jo bløde. Vi er jo ikke nogle benhårde rockere, men bare helt almindelig familiefædre

Rasmus Meyer, præsident, Æ Als Knejte

Med titlen Æ AK'17 ligger de for fjerde uge i streg som nummer 1 på DRs program Dansktoppen, der sendes hver lørdag på P5. 

- Vi er flere klubber eller bander, hvis man kan kalde det for det, her på Als, som 'battler' lidt om at lave en fed rap, hvor man sviner hinanden lidt til. Men vores musiker i klubben, Thomas Steen, foreslog at gå en helt anden retning. Det blev det så også, må man sige, fortæller Rasmus Meyer.

Du kan høre sangen nederst i artiklen.

Blødt læder

Æ Als Knejtes venlige rivalisering med andre knallertklubber som Æ Alsinge Knallertklub har normalt bestået af mere rockede numre og rap, men det var tid til at vise den bløde side frem, lyder det.

- Vi går jo rundt med veste på, og der er jo nogen, der synes, at vi ser lidt hårde ud, men så ville vi gerne lave en sang, der var lidt mere poppet, fortæller Thomas Steen, der udover at være en del af Æ Als Knejte også synger i duoen Riggelsen og Steen. 

I Knallertklubben er de omkring 40 medlemmer og mødes engang imellem i deres klubhus, hvor de laver alt fra at spille kort, drikke en øl eller rode med knallerter.
I Knallertklubben er de omkring 40 medlemmer, som mødes engang imellem i deres klubhus, hvor de laver alt fra at spille kort, drikke en øl eller rode med knallerter.
Foto: Jonas Ravnkilde Johansen, TVSYD

Resten af medlemmerne arbejder for eksempel som pædagoger eller er selvstændige. Selvom der intet hierarki er i klubben, og nogle står for mere end andre, så er budskabet, at alle er lige. 

- Vi laver noget blødt, for vi er jo bløde. Vi er jo ikke nogle benhårde rockere, men bare helt almindelig familiefædre, siger Rasmus Meyer, der selv arbejder som paramediciner.

De etablerede klubben i 2017, og der er nogle regler for, hvordan du bliver en del af den og kammeratskabet. Du får først en vest, og så skal du eje en knallert, der er fra før 1995. Derfra skal du enstemmigt stemmes ind i klubben. 

Slag i slag

De første uger gik sangen forholdsvis ubemærket hen, men succesen er nået avisforsider og de lokale skoler, der ifølge forsangeren Thomas Steen bruger sangen i musikundervisningen. 

- Det, synes jeg, er rigtigt sjovt, og jeg er rigtigt stolt af, at vi har formået komme ud til så mange med den her sang, fortæller han. 

Flere hos Æ Als Knejte kører Puch Maxi. Som medlem af klubben skal man eje en knallert, der er fra før 1995.
Flere hos Æ Als Knejte kører Puch Maxi. Som medlem af klubben skal man eje en knallert, der er fra før 1995.
Foto: Jonas Ravnkilde Johansen, TV SYD.

Som de enstemmigt fortæller, er det gået 'slag i slag', og nu drømmer de om, at de kan blive på Dansktoppen så længe som overhovedet muligt.

- Vi kan maksimalt være der i 15 uger, og det går vi selvfølgelig efter. Vi kører hårdt på og forsøger at holde os deroppe, så det er bare med at få stemt. Det kan man gøre være lørdag mellem 13 og 14, så det synes jeg, man skulle tage og gøre, siger Rasmus Meyer med et grin.