Betjent affyrer varselsskud under tumult

En betjent måtte torsdag aften trække sin tjenestepistol og afgive et varselsskud under tumult på en parkeringsplads i Sønderborg. To mænd er varetægtsfængslet.

Opdateret med nye oplysninger: To mænd varetægtsfængslet, mens den tredje mand er løsladt.

Torsdag aften blev tre mænd anholdt, og en betjent var nødt til at afgive et varselsskud efter et sammenstød mellem en patrulje og en gruppe personer på en parkeringsplads ved Stenbjergparken i Sønderborg. To af mændene, der er 36 og 43 år, kræves varetægtsfængslet, mens den tredje på 72 er blevet løsladt igen.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Torsdag aften klokken 20.45 modtog politiet en anmeldelse om, at tre personer var blevet truet på livet på en parkeringsplads i Stenbjergparken i Sønderborg. Da patruljen ankommer til stedet og er ved at afhøre parterne, ankommer adskillige andre personer, og der opstår alvorlig tumult, da personerne, ifølge politiet, ”rettede deres vrede mod politiet”.

Varselsskud skråt op i luften

Under tumulten fik en person fat i en betjents tjenestepistol. Betjentens kollega valgte derefter at afgive et varselsskud skråt op i luften for at få personen til at lægge pistolen. Ingen personer blev ramt.

En af de anholdte er kommet lettere til skade og er indlagt på hospitalet. Politiet kan endnu ikke svare på, hvordan han har fået skaderne. Derudover måtte en betjent på skadestuen for at blive behandlet efter sammenstødet.

Syd- og Sønderjyllands Politi var massivt til stede med flere patruljer i området torsdag aften.

Sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste

De to mænd på 36 og 43 år fremstilles fredag klokken 13.30 i et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Den 43-årige er sigtet for overtrædelse af våbenloven. Derudover er de begge to sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste. Den 43-årige er fredag stadigvæk indlagt på hospitalet, og han vil derfor blive fremstillet in absentia. 

Den 72-årige mand, der også blev anholdt, er løsladt igen, men han er sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste.

Ved et lukket grundlovsforhør blev den 36-årige og 43-årige begge varetægtsfængslet i to uger. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi nægter den 36-årige sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen, mens den 43-årige skal til et nyt gundlovsforhør.

De to varetægtsfængslede er brødre.