Christian er drag med et budskab
I Sønderborg blev der torsdag aften råbt banko på æ' bræt. Gæster sad klar med deres bankoplader og præmier blev delt ud til de heldige, men det var ikke en helt almindelig bingo-aften. Det var 'dragbingo'.
Christian Kaad sidder i bestyrelsen i LGBTQ+ i Sønderborg, hvor han kæmper for, at der skal være plads til alle, uanset deres køn, identitet og seksualitet.
Det var her, at ideen om dragbingo opstod, og hvor Christian selv skal på scenen og optræde som dragqueen.
- Der er sommerfugle i maven. Rigtigt mange. Det er ligesom at være til eksamen, fortæller Christian Kaad, lige før han går i gang med sin transformation med at fjerne skægstubbene, få lagt makeuppen, og få kjole, nylonstrømperne og de høje hæle på.
Selvom han kun én gang tidligere har prøvet at optræde som drag, så er han villig til at gøre meget for at sprede budskabet om, at det er okay at skille sig ud fra mængden.
- Det, der kommer til at ske i aften, er, at vi skal spille bingo med fest og farver, der skal være sang og musik, dans, latter og grin. Vi skal bare have det megahamrende sjovt, siger Christian Kaas.
Men at få drag-bingo stablet på benene har ikke været uden udfordringer.
- Da vi skulle arrangere Pride Week i LGBTQ + Sønderborggruppen her i august måned i år, ville vi gerne afholde dragbingo, og vi ville gerne have en professionel ud, men vores økonomi tillod os simpelt hen ikke at hyre nogen, og vi havde sat os for, at vi ville gerne afholde dragbingo, og så var jeg sådan lidt: 'Ved I hvad, så gør vi det bare selv', fortæller Christian Kaad.
Okay at skille sig ud
Drag-bingo er et forsøg på at skabe en festlig aften med fuld plade. Men for arrangørerne er der mere på spil. Nemlig at sprede budskabet om, at man skal have lov til at lege med kønsrollerne, og at det ikke altid er let at være en minoritet.
- Udover at gøre noget personligt, så handler det også om at sige til andre mennesker, at det er okay at lege med både kønsroller og ens identitet. Jeg har oplevet, hvor svært det kan være at skulle gå igennem byen og gå fra en bil over til et sted, fordi jeg var så sådan ud, og folk reagerede selvfølgelig på mig, fordi jeg var malet. Det, syntes jeg, var svært.
Derfor tænker Christian også rigtig meget på dem, der lever som transkønnede. Dém, der en stor del af deres liv tør tage en paryk på, være i en kjole, tage nogle støvler og makeup på og bare gøre det.
- g har en kæmperespekt for at turde at se anderledes ud i gadebilledet og se, hvordan gadebilledet reagerer anderledes på en, når man skiller sig ud, når man for eksempel er transkønnet.
Selvom Christian Kaad ikke er ude på at provokere nogen, så er han klar over, at der kan følge en pris med, når han stiller sig frem.
- Det bliver set, og her i Sønderborg vækker det måske opsigt både positivt og negativt, men det er sådan, det er. Men én negativ kommentarer skal ikke ødelægge de 100 gode kommentarer, skal ikke ødelægge de 100 gode kommentarer, der også kommer.