Dane Grace er verdensmester i droneflyvning - nu skal han gøre sønderjysk by kendt

Det er ikke hver dag, at en verdensmester kommer til Sønderborg. Men Dane Grace er kommet til byen, for at lokke flere til området med sine droneoptagelser.

Dane Grace er verdensmester i droneflyvning. Han er nu hyret ind til at lave optagelser, der skal lokke flere indbyggere til byen gennem sine droneoptagelser.

En fascinerende opgave, og Sønderborg kan tilsyneladende også friste verdensmesteren.

- Det er faktisk dejligt. Det er en fantastisk havn hernede, og vi har hygget os i hvert fald. Vi snakkede lidt om, at her kunne man måske godt købe et hus, siger Dane Grace, da TV SYD er på besøg.

At få lyst til at flytte til byen er faktisk lige præcis det, fonden GOTO-Sønderborg har hyret Dane Grace til.

Billeder fra dronen her skal sælge Sønderborg.
Billeder fra dronen her skal sælge Sønderborg.

- Vi er i gang med en stor brandingindsats, hvor vi rigtig gerne vil skabe kendskab til Sønderborg, så folk får lyst til at bo og arbejde her, forklarer Tanja Have, der er direktør i fonden.

Vil skabe woow-oplevelser

- Vi synes, at tiden er inde til at lave en en 'woow-oplevelse' for andre og skabe kendskab til Sønderborg. Med droneoplevelsen der kan man teknisk komme meget tæt på meget, du normalt ikke kan komme.

Det med at bruge en drone som Dane Grace gør, er ikke noget, man bare lige gør. Han har fløjet med drone siden han var 12 år gammel.

Han vandt verdensmesterskabet i droneflyvning i 2019, og har også vundet Danmarksmesterskabet fire gange.

Hvis man gerne vil blive verdensmester i droneflyvning, så skal man starte med at købe en drone. Men det tager det tager mange års træning, og man skal også smadre mange droner, fortæller Dane Grace.

Billeder fra Dane Grace droneoptagelser til Sønderborg video.
Billeder fra Dane Grace droneoptagelser til Sønderborg video.
Foto: Grace Dane

Optagelserne varer fem dage, og reklamefilmen kan ses i fjernsynet fra den 3. juni og på GOTO Sønderborgs hjemmeside.

Selvom filmen endnu ikke har haft premiere, så har den allerede haft én virkning, og det endda på en verdensmester.

- Jeg synes, det det er sjovt at prøve at hjælpe med at få flere mennesker til området. Jeg tror i hvert fald, vi kommer igen. Det er et dejligt sted. Jeg tror, at folk bare lige skal få øjnene op for det, siger Dane Grace