Danfoss: Biden kan få klimadagsordenen tilbage på sporet

Valget af Joe Biden som USA's 46. præsident har stor betydning i lille Danmark, hvis man spørger den sønderjyske virksomhed, Danfoss. Det skaber tro og håb, lyder det.

I Nordborg er de glade for, at navnet på det amerikanske valgs vinder er Joe Biden. Den demokratiske præsidentkandidat og nu kommende præsident har nemlig nogle politiske missioner, der passer godt ind hos Danfoss.

- Valget af Biden er meget positivt. I forhold til de udfordringer, vi har oplevet de seneste år med handelskrig og et deraf meget usikkert globalt frihandels-miljø, så giver de signaler, vi har hørt fra den kommende præsident tro på, at vi kan komme tilbage til et mere stabilt niveau. Det er i alles interesse – ikke mindst for en lille åben økonomi som Danmarks, siger CEO i Danfoss, Kim Fausing.

quote

Men at få den grønne omstilling tilbage på den føderale dagsorden vil få stor betydning for virksomheder som Danfoss.

 Kim Fausing, CEO, Danfoss.

USA er nemlig ingeniørvirksomhedens største markedsplads. I en pressemeddelelse udtrykker den sønderjydske virksomhed en optimisme over den kommende præsident klimavenlige politik. 

- I forhold til klimaindsatsen i USA har udviklingen i en årrække været drevet af delstaterne, og det forventer vi vil fortsætte på fuldt tryk. Men at få den grønne omstilling tilbage på den føderale dagsorden vil få stor betydning for virksomheder som Danfoss, siger Kim Fausing.

Danfoss står ifølge Kim Fausing klar med teknologi, når der skal investeres i  og bygges veje, lufthavne og byer. Her er det særligt indenfor elektrificering af biler og opvarming af huse med varmepumper, hvor Danfoss er globalt førende, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. Derfor har valget af Joe Biden stor betydning.

- Vi befinder os lige midt i de udviklingstendenser, som forandrer verden i disse år, og som vil være i centrum for den kommende vækst og grønne udvikling i USA. Det er derfor vi siger, at Danfoss aldrig har været mere relevant end nu, fortsætter Kim Fausing.

Et splittet USA er bekymrende

Men som mange andre medier også har berettet, så har valget ogå vist et splittet USA. Det bliver den helt store udfordring for Joe Biden, lyder det. 

-  Det er bekymrende. Jeg tror på, at vi får mere en gunstig global situation, såfremt den nye præsident, formår at samle USA.