Danfoss slår egne regnskabsrekorder: De bedste halvårsresultater til dato

Danfoss’ halvårsregnskab for 2021 viser, at omsætningen hos den Nordborg-baserede virksomhed steg med 18 procent sammenlignet med første halvår i 2020.

Hos Danfoss kan de godt løfte armene over hovedet og poppe champagneflaskerne.

Torsdag præsenterede virksomheden sine halvårsresultater for 2021, og de er positive. Rigtig positive.

Danfoss havde en betydelig vækst i alle regioner, selvom dele af verden stadig er påvirket af corona-pandemien. Og det afspejler sig også i regnskaberne.

Omsætningen er således steget med 18 procent sammenlignet med første halvår i 2020. I kroner og øre betyder det, at omsætningen er gået fra godt 21,3 milliarder kroner i første halvår i 2020 til cirka 24,3 milliarder kroner i 2021.

Det gode omsætningsresultat har også haft en positive indvirkning på resultatet på bunden, nemlig nettoresultatet.

Nettoresultatet er steget med 74 procent fra 1,2 milliarder på samme tidspunkt sidste år til 2,1 milliarder kroner i år.

Derfor er koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, ikke så overraskende godt tilfreds.

- Jeg er meget stolt af at kunne præsentere de bedste halvårsresultater nogensinde. Vi har sat rekord på både top- og bundlinje. Danfoss går forrest i omstillingen mod en CO2-neutral fremtid, og det på et tidspunkt, hvor konsekvenserne af klimaændringerne er markant forøget ifølge den nyligt offentliggjorte IPCC-rapport om klimaændringer, siger han en pressemeddelelse.

Overskud – igen, igen

Danfoss har i mange år overgået sig selv, når det kommer til det regnskabsmæssige.

Virksomheden, der er kendt for termostater, og at specialisere sig i smarte og effektive energibaserede produkter, har over en årrække haft det ene store overskud efter det andet på deres halvårsregnskaber.

2019 var et foreløbigt højdepunkt, når det kommer til omsætningen. Her lå omsætningen på cirka 23,5 milliarder kroner, altså knap én milliard kroner mindre end det nye resultat.

Danfoss har 37.000 ansatte på verdensplan og handler i mere end 100 lande.