Danish Crown-investering i Storbritannien giver stor ordre til sønderjysk slagteri

Danish Crown investerer i en ny baconfabrik i England. Kødet til den nye fabrik skal laves hos virksomhedens slagteri i Blans.

Den store slagterivirksomhed Danish Crown investerer 800 millioner i en ny baconfabrik i Storbritannien. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye fabrik bliver 30.000 kvadratmeter stor og kommer til at ligge i Rochdale nord for Manchester. Efter planen skal fabrikken åbne om mindre end et år.

Den nye investering er godt nyt for virksomhedens slagteri i Blans. Det er nemlig dem, der skal levere kødet til den britiske baconfabrik, hvor det så bliver skåret ud og pakkes, inden det bliver sendt ud i handlen til de engelske kunder og forbrugere.

Slagteriet i Blans står altså for slagtningen, hvorefter kødet bliver saltet, røget og skåret ud, inden det bliver sendt til den nye fabrik.

Sikre lokale arbejdspladser

Den nye fabrik er allerede ved at blive opført i Rochdale og etableres med topmoderne udstyr, så de over 900 tons bacon, der hver uge skal slices og pakkes på fabrikken, kan håndteres af omkring 300 ansatte.

Danish Crown investerede i 2017 i omegnen af 70 millioner kroner til et stort anlæg til røgning af bacon ved slagteriet i Blans. 

Den nye investering i Storbritannien er med til at sikre lokale arbejdspladser i Blans, men hvad det ellers vil få af betydning for slagteriet i Sønderborg Kommune er endnu ikke meldt ud helt præcist.