Efter smittetilfælde: Fredag startede tredje vaccinestik på plejecentre

De første plejecenterbeboere revaccineres fredag i Region Syddanmark efter Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger.

Mange har allerede oplevet ømhed i overarmen efter to vaccinestik, men i dag har plejecenterbeboere rullet ærmerne op endnu engang.

I Sønderborg Kommune har Dybbøl Plejecenter og Guderup Plejecenter nemlig fået tilbudt det tredje vaccinestik som et af de første steder i Region Syddanmark.

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen i sidste uge anbefalede en revaccination mod covid-19 for plejehjemsbeboere. 

Det tilbud takkede 90-årige Johannes Jørgensen fra Guderup Plejecenter ja til:

- De mener, at to stik ikke er helt tilstrækkeligt. Så er det bare om at få det tredje også, for jeg regner jo med, at man får en større sikkerhed for ikke at få covid-19.

Fredag var første dag, hvor det tredje vaccinestik blev givet i Region Syddanmark.
Fredag var første dag, hvor det tredje vaccinestik blev givet i Region Syddanmark.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Udvalgt på baggrund af smittetilfælde

Det er heller ikke uden grund, at de to plejecentre i Sønderborg Kommune er blandt de første til at få tilbuddet i Region Syddanmark:

- Vi starter med netop de to plejecentre, fordi der har været eller aktuelt er smittetilfælde. Og for at bibeholde et stærkt immunforsvar mod covid-19, så starter vi på de to plejecentre, siger plejecenterchef, Joan Slaikjer Hansen.

Med smittetilfælde på plejecentrene har der været bekymring for, hvilken betydning det kunne få for beboernes sociale liv. Derfor glæder plejecenterlederen på Guderup Plejecenter sig over muligheden for et tredje stik.

- Det er en kæmpe tryghed. Vi har været så uheldige at få smitte ind igen, så jeg var bekymret for, om vi skulle gå et efterår i møde, hvor der pludselig var besøgsrestriktioner og isolation igen. Så det er simpelthen for at forebygge, at det sker yderligere, siger plejecenterleder Marianne Høgsted.

Region Syddanmark forventer, at man er færdige med at give det tredje stik mod covid-19 på plejehjem og -centre i regionen inden udgangen af september.