Et kendt politikeransigt indtager Sønderborgs lygtepæle

Venstres Ellen Trane Nørby stiller for første gang op som borgmesterkandidat i Sønderborg Kommune.

Et nyt smilende politikeransigt er kommet op på lygtepælene og broerne i Sønderborg. I oktober sidste år blev Ellen Trane Nørby nemlig godkendt som Venstres borgmesterkandidat i kommunen, og i dag havde hun derfor travlt med at få fat i byens gode lygtepæle og broer. 

- Det er lidt ligesom, at det først er, når valgplakaterne kommer op, at man har følelsen af, at valgkampen er rigtig i gang, siger Ellen Trane Nørby, mens hun sætter strips på en af valgplakaterne. 

Ellen Trane Nørby, der er 40 år og fra Vestjylland, har siddet i Folketinget i knap 16 år og har ud over at være sundhedsminister siddet i regeringen som undervisningsminister.

Nuværende borgmester går ikke efter centrum

Den nuværende borgmester, Erik Lauritzen (S), har siddet på pinden siden 2013, men havde ikke travlt med at få fat i de eftertragtede og centrale placeringer, for han hang sine valgplakater op i Avnbøl, mens mange af de andre kandidater gik efter lygtepælene i Sønderborg. 

- Der er masser af gode pladser i Sønderborg by, hvor der kommer langt flere folk, men lokalt er det her jo en af de trafikerede veje. Vi har selvfølgelig folk alle steder, men det her er jo min hjemmebane, så det er her, jeg mest er, siger Erik Lauritzen.