Få overblikket: Her vil regeringen bygge nye veje og broer

Regeringen vil bruge milliarder på at investere i udvidelser og forlængelser af motorveje.

Regeringen har torsdag præsenteret en infrastrukturplan til 160 milliarder kroner, hvoraf de 59 milliarder er til veje og broer i nye og igangværende investeringer. Planen løber frem til 2035.

Her kan du få et overblik over de centrale elementer i planen i forhold til trafikken på vejene:

Regeringens udspil til en ny infrastrukturplan

Lokale forslag

Regeringen vil med sit udspil udvide motorvejsnetværket omkring E45/E20 ved Kolding og mellem afkørslerne Vejle og Skanderborg S. Her er der tale om at udvide med flere spor. 

Derudover vil regeringen også lave undersøgelser for en række projekter. Det gælder en fast forbindelse mellem Als og Fyn og en udvidelse af Vejlefjordbroen.

Samtidig vil man også udvide med dobbeltspor på den 12 kilometer lange jernbanestrækning mellem Padborg og Tinglev. Regeringen vil igangsætte en VVM-undersøgelse af dobbeltsporet og afsætte 800 millioner kroner til selve anlæggelsen.

En undersøgelse skal der også til på rute 11 mellem Korskro og Varde, hvor regeringen har planer om at udvide vejen.

Regeringen planlægger også at skabe mere liv og tryghed på de danske togstationer, hvilket man har til udsigt at gøre i Tønder, Ribe, Bramming, Holsted, Vejen, Lunderskov, Vojens, Rødekro, Taulov, Børkop og Give.

Derudover vil regeringen med den nye plan også gøre det lige så nemt at køre i elbil som benzin- og dieselbil. Det vil de gøre med flere ladestandere over hele landet.

Billundbane droppes

Et af de steder, man har valgt at nedlægge planerne, er Billundbanen mellem Jelling og Billund, der har været diskuteret gennem flere år. 

Togstrækningen var en del af den tidligere VLAK-regerings aftale om en investeringsplan. 

Men den bliver droppet i de nye planer, fordi den ifølge regeringen ikke vil give et positivt samfundsøkonomisk afkast.