Fra Paris til Sønderjylland: Sønderborg bliver værtsby for stor international konference

I 2022 slår Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang dørene op til international konference om energieffektivisering – og denne gang er konferencen flyttet fra byernes by Paris til sønderjyske Sønderborg.

Når Det Internationale Energiagentur (IEA) til næste år i juni slår dørene op for den syvende internationale energikonference, sker det i Sønderborg.

I den sønderjyske kommune er de stolte over at få det prestigefyldte værtsskab:

Jeg er stolt af, at vi nu kan være med til at vise nogle af vores løsninger på morgendagens klima- og miljøudfordringer som værtsby for Det Internationale Energiagenturs årlige internationale konference om energieffektivisering, siger borgmester Erik Lauritzen, (S).

Stor energibesparelse i eksisterende løsninger

Bedre udnyttelse af energien kan både øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur. Det internationale energiagentur IEA vurderer, at energieffektiviseringer skal bidrage med ca. 40 procent af de nødvendige CO2-reduktioner, hvis FN’s klimamål skal nås på verdensplan.

quote

Hvis vi for alvor skal rykke noget i forhold til klimaforandringerne på globalt plan, så er det afgørende, at vi eksporterer vores innovative danske løsninger.

Dan Jørgensen (S), klimaminister

Konferencen er ifølge arrangørerne et udstillingsvindue for de teknologier, der allerede eksisterer, og som kan hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned:

- Hvis vi for alvor skal rykke noget i forhold til klimaforandringerne på globalt plan, så er det afgørende, at vi eksporterer vores innovative danske løsninger, siger klimaminister Dan Jørgensen (S).

Sønderborg energineutral

Sønderborg Kommunens egen ambition er at blive CO2-neutral inden 2029:

- Vores målrettede indsats for at blive CO2-neutrale i 2029 har allerede skabt flotte resultater, og vi har reduceret udledningen med 52 procent i Sønderborgområdet, siger Erik Lauritzen.

International energieffektiviseringskonference i Sønderborg 2022:

Danfoss energineutral allerede næste år

Hos Danfoss ser de frem til at være medarrangør af konferencen og vise deres energieffektive løsninger frem. På Als vil koncernen til næste år have 250.000 m2 produktion og kontorer, som er CO2-neutralt. 

- Det har vi gjort ved at sætte energieffektivitet først, siger Kim Fausing, der er administrerende direktør i Danfoss.

- Energieffektivitet er afgørende for den grønne omstilling, og dansk erhvervsliv står klar med rigtig mange af løsningerne. Nu skal vi have sat fart på implementeringen, og det håber og tror jeg på, at mødet vil bidrage til. Jeg er meget stolt af, at Danfoss er medarrangør af konferencen, og vi ser frem til at vise det konkrete potentiale i energieffektivitet frem, siger direktøren. 

Det Internationale Energiagentur (IEA)