Fuld fart på trafikkundskaber på Als-skoler

To børnehaveklasser på to skoler på Als har hver især vundet en konkurrence i forbindelse med kampagne om trafiksikkerhed.

På Als der kan skolebørnene bare det der med trafik. I hvert fald i børnehaveklasserne. Det kan de voksne på skolerne godt skrive under på. 

0.A på Privatskolen Als og 0.A. på Ulkebøl Skole har nemlig begge vundet en konkurrence i forbindelse med skolestartskampagnen 'Børn på Vej', der startede i august.

Siden skolestart har børnene i forskellige klasser over hele landet skulle lære om trafiksikkerhed, og hvordan man klarer sig i trafikken - også når man blot er 6-7 år gammel.

Eleverne har fået udleveret en lille folder 'Min Trafikbog', hvor børnene skulle løse forskellige opgaver om trafikken, og hvordan man har en sikker adfærd ude på veje og stier. Desuden har de skulle vise, hvordan man spænder en cykelhjelm på den rigtige måde.

Tidligt i gang med trafikken

I Sønderborg Kommune har man deltaget i trafikkampagnen og udvalgt de to klasser blandt flere andre. For kommunen er det vigtigt, at børnene ved noget om trafik, for målet er nemlig, at de i høj grad selv skal finde til og fra skole. Sådan lyder det fra formand for Teknik - og Miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

-  Sønderborg Kommune har vi et ønske om, at flest mulige børn transporterer sig selv til og fra skole. Det skal selvfølgelig foregå på en sikker måde. ’Børn på vej’ er en super god kampagne, specielt fordi den også forsøger at række ud til forældrene.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der står for trafikkampagnen i skolerne.