Her holder 7-årige Mathilde de penge, hun har samlet ind til fattige børn

Flere organisationer, der modtager ansøgninger om julehjælp, forventer at slå rekord i år. Hos Blå Kors har de allerede nu modtaget flere ansøgninger end nogensinde før.

Hvert år til juletid begynder børn over hele landet at glæde sig til jul. Det er ikke en undtagelse hos Mathilde Kallesen i Sønderborg, der elsker at få gæster og pakke gaver op. 

Den glæde, vil hun gerne have, at alle børn og familier skal opleve til jul. Derfor har hun besluttet sig for at samle penge ind til økonomisk trængte familier, der har udfordringer med at få pengene til at række. 

- Jeg synes, det er synd for dem, siger 7-årige Mathilde Kallesen. 

Det begyndte egentlig, da hun sammen med sin søster fik en idé om, at de ville samle ind til Kræftens Bekæmpelse, men da de først kom i gang dagen før, kunne de ikke nå for alvor at få gang i indsamlingen. 

Børnenes Jul i Sønderborg

Børnenes Jul i Sønderborg arbejder for at give økonomisk trængte familier en god oplevelse med en julefest og dertilhørende gaver, der er samlet ind fra borgerne i Sønderborg.

I Shoppingcenteret Borgen står der et juletræ, hvor der vil komme ønskesedler fra børnene i de udvalgte familier. Børnene kan ønske sig gaver for op til 200 kroner, som man kan købe til børnene.

En aften ved pantautomaten kom hun i tanke om, at det kunne være, at man skulle samle pant ind til Børnenes Jul i Sønderborg. 

- Så lavede vi et opslag på Facebook, og derfra er det bare gået over al forventning. Jeg er virkelig stolt af hende, fortæller Trine Bonefeld, der er mor til Mathilde Kallesen.

En kedelig rekord

Og der er behov som aldrig før for, at økonomisk trængte familier modtager julehjælp.

Ifølge organisationen Blå Kors er der flere familier end nogensinde, der har søgt om julehjælp. Ser man på deres tal for de 14 kommuner i TV SYDs sendeområde er der 1579 familier, der i år har søgt.

Ansøgere om julehjælp hos Blå Kors

Så mange har søgt tilsammen i kommunerne Horsens, Hedensted, Vejle, Fredericia, Kolding, Vejen, Billund, Esbjerg, Varde, Fanø, Tønder, Aabenraa, Haderslev og Sønderborg.

2019: 1192 ansøgere

2020: 1181 ansøgere

2021: 1557 ansøgere

2022: 1579 ansøgere (pr. 16-11-22. Frist den 24. november)

Kilde: Blå Kors

Det er flere end sidste års rekord på 1557 ansøgere, og i år er der stadig mulighed for at søge frem til den 24. november.

- Vi håber jo på, at vi kan hjælpe flest muligt, men jeg tror også, vi må sige, at vi ikke kommer til at kunne imødekomme alle ansøgningerne, siger Thomas Røddik Korneliussen, der er kommunikationschef i Blå Kors.

Panteventyret

Sidste år samlede Mathilde Kallesen og familien 1.000 kroner ind til Børnenes Jul i Sønderborg, og ambitionen var ikke meget højere, da de i år gik i gang med panteventyret. 

Men her midt i november har Mathilde Kallesen samlet 13.333 kroner ind til foreningen.

Sådan har bagagerummet oftere end normalt set ud hos Trine Bonefeld de sidste par uger.
Sådan har bagagerummet oftere end normalt set ud hos Trine Bonefeld de sidste par uger.
Foto: Privatfoto

Indsamlingen foregår ved, at hun enten modtager pant eller tager ud til folk, der skriver til hende, at de har pant til hende. Hun har også modtaget donationer direkte på sin mors mobilepay. 

Hun har også fået hjælp fra SønderjyskE, der har inviteret hende i håndboldhallen til at reklamere for sin indsamling. Og så er hun noget så bredt ud, at en person fra Vejle er kørt ned med en gave til Mathilde Kallesen for sin indsats. 

Her ses Mathilde i håndboldhallen med blandt andre sportsmanager i SønderjyskE og tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen (th.).
Her ses Mathilde i håndboldhallen med blandt andre sportsmanager i SønderjyskE og tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen (th.).
Foto: Privatfoto

En indsats, der indtil videre har ført til 13.333 kroner, men pengene løber lige så stille ind og det glæder modtagerne i Børnenes Jul i Sønderborg.

- Julen er meget dyr, og der er så mange forventninger fra børnenes side, og det er bare svært for nogen familier at indfri de ønsker, siger Pia Bøhlers Larsen fra Børnenes Jul i Sønderborg.

Derfor er de meget taknemmelig for den blot 7-årige Mathilde Kallesens store hjælp. 

- Det er helt fantastisk. Hun er virkelig sej, siger Janina Nielsen fra Børnenes Jul i Sønderborg.

Støt indsamlingen

Hvis du ønsker at støtte Børnenes Jul i Sønderborg kan du skrive til dem på boernenesjul@gmail.com

Her kan du også få kontaktoplysningerne til Mathilde Kallesens mor Trine Bonefeld.

Mathilde Kallesen skal selv deltage i julefesten, som hun er med til at samle ind til. Hun håber, at børnene får en god jul.
Mathilde Kallesen skal selv deltage i julefesten, som hun er med til at samle ind til. Hun håber, at børnene får en god jul.