Kronprins Frederik kan se frem til ny sønderjysk folkefest i år

16.297 har tilmeldt sig Royal Run i Sønderborg i september. Det svarer til hver fjerde på landsplan.

Fortovene i Haderslev var i weekenden fyldt til randen med tusinder af glade sønderjyder, der ville have et glimt af de kongelige efter genforeningsgudstjenesten i domkirken. Da kronprins Frederik og prins Christian søndag satte sig ind i Krone 2 for at køre mod København, skete det i overværelse af mange glade fremmødte. Scenariet med tusindvis af mennesker i gaderne kan meget vel gentage sig om tre måneder i Sønderborg, hvor Royal Run endelig gennemføres.

Det populære motionsløb blev afholdt første gang for tre år siden i forbindelse med kronprinsens 50 års fødselsdag - blandt andet i Esbjerg. I 2019 blev det gennemført uden for Syd- og Sønderjylland og er siden udskudt nogle gange på grund af coronasituationen. Men med udfasningen af de gældende coronarestriktioner er der nu håb om, at begivenheden den 12. september i Sønderborg kan gennemføres under noget, der ligner normale omstændigheder.

- Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med kronprinsen og uformelt samvær, siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund, i en pressemeddelelse.

Gaderne i Haderslev var søndag fyldt med glade sønderjyder, der ville have et glimt af de kongelige.
Gaderne i Haderslev var søndag fyldt med glade sønderjyder, der ville have et glimt af de kongelige.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

64.000 tilmeldte

Royal Run var oprindeligt planlagt til anden pinsedag sidste år som en del af fejringen af 100-året for Genforeningen. Løbet er rykket for tredje gang til den 12. september.

I 2018 deltog 70.500, mens det tal var steget til 82.000 i 2019. Indtil videre har 64.000 danskere tilmeldt sig motionsløbet. Hver fjerde af dem har tilmeldt sig i Sønderborg, hvor 16.297 har indløst billet.

Kronprinsen åbner dagen i Sønderborg med et one mile-løb (1,6 km) sammen med foreløbigt 3.920 deltagere. 7.518 og 4.859 løbere har tilmeldt sig henholdsvis fem- og ti-km distancerne.

I de fire byer ser den samlede tilmelding sådan ud:

København: 30.387

Sønderborg: 16.297

Aalborg: 12.061

Odense: 5.919

Tilmeldingen til Royal Run 2021 foregår via www.royalrun.dk.

Royal Run 2021 afholdes fem steder