Kvinde brækkede hoften og efterlyser nu tre unge: - Jeg har en gave til dem

Da 78-årige Helen Dalvig brækkede hoften sidste søndag, fik hun hjælp af tre unge. Nu søger hun de unge, fordi hun har en gave til dem.

Facebook kan være et værdifuldt redskab til at nå langt ud med et budskab eller en efterlysning. Og nu håber 78-årige Helen Dalvig fra Sønderborg på, at hun kan finde frem til tre unge mennesker.

Søndag 21. februar faldt Helen Dalvig nemlig uheldigt og brækkede sin hofte på Voldgade i Sønderborg.

- Det var utroligt godt vejr, og jeg havde været nede i mit galleri og male. Jeg var lidt hurtig i vendingen, og så faldt jeg over en fortorvssten. Det gjorde ondt, og jeg råbte og skreg, siger Helen Dalvig.

Det varede ikke længe, før tre unge mennesker kom hende til undsætning. Men lige så hurtigt, de var kommet hende til hjælp, lige så hurtigt blev hun kørt væk i ambulancen uden at få sagt tak.

- De var så søde, og de ringede 112. Jeg kunne ikke sanse særligt meget, fordi det gjorde så ondt. Men jeg fik sagt, at når jeg blev rask, måtte de komme over til mig og få lidt opmærksomhed. Men jeg fik ikke sagt, hvem jeg er.

quote

Jeg er jo 78 år, så det er ikke hver dag, man samler sådan en gammel kone op.

Helen Dalvig, Sønderborg

Efter at være blevet opereret og ligget på hospitalet en uge er Helen Dalvig røget til tasterne. I et Facebookopslag, der i skrivende stund er blevet delt 600 gange, efterlyser hun nu de tre unge mennesker, der hjalp hende. Hun har nemlig en gave til hver af dem.

Skærmbillede 2021-03-01 kl. 12.15.47
Foto: Screendump fra Facebook

- Jeg tænkte, nu lægger jeg det på Facebook. Så kan det være, der er nogen, der ved, hvem der hjalp sådan en gammel kone. Jeg er jo 78 år, så det er ikke hver dag, man samler sådan en gammel kone op, siger hun med et grin.

Helen Dalvig husker ikke, hvor gamle de tre hjælpere var. Men hun mener at kunne huske, at den yngste var i teenageårene.

- Det var så dejligt, at de kom og hjalp mig. Så de skal bare vide, at jeg er så taknemmelig.

Hun ikke vil ikke fortælle, hvad der venter de tre unge i gave. Men det er en lille, velment tak.