Lokke-kampagne skal få tyskere til at flytte til Sønderborg - og det ser ud til at virke

En mere afslappet livsstil, et bedre skolesystem og naturen nævnes som nogle af grundene til tyskeres lyst til at flytte til Danmark. I Sønderborg mærker man interessen.

Bannere på tysk med opfordringen om at flytte til ’Sønderborg – porten til Skandinavien’.

Muleposer på tysk med spørgsmålet, hvad man mere vil end at flytte til Syddanmark.

Lokkende ord som gode arbejdsforhold, gode jobmuligheder, kulturoplevelser, hav og natur.

Sønderborg er gået i charmeoffensiven for at få flere tyskere til at få fast adresse i kommunen.

Grunden er noget dyster: Kommunen kan konstatere, at prognosen for befolkningsudviklingen siger, at der vil komme et overtal af ældre borgere, hvilket giver udfordringer for virksomhederne med at tiltrække arbejdskraft. 

Sidste år holdt kommunen et informationsmøde for interesserede danskere. Lørdag blev et lignende møde afholdt, denne gang for tyskere, der kunne høre mere om Sønderborg og at bo under danske forhold. Knap 50 var mødt op. 

- Lige nu mærker vi en rigtig stor efterspørgsel blandt tyskere i at ville flytte op til os. Langt de fleste er veluddannet og er klar til at arbejde her, siger bosætningskoordinator Tatjana Rode.

Fri af hamsterhjulet

Det er ting som at slippe ud af hverdagens hamsterhjul, havet, en mere afslappet livsstil og et bedre skolesystem, som tyskerne fremhæver ved lysten til at flytte til Danmark og Sønderborg Kommune ifølge Tatjana Rode.

Sammen med sin kone var Stefan Kuhlmann fra Schønberg Schleswig-Holstein en af dem, der var mødt op til informationsdagen.

- Vi kan godt lide landet, naturen, menneskerne, og det sociale ved Danmark, siger han.

- Vi kan godt lide landet, naturen, menneskerne, og det sociale ved Danmark, siger Stefan Kuhlmann fra Schønberg Schleswig-Holstein, som sammen med sin kone var blandt de fremmødte til informationsdagen.
- Vi kan godt lide landet, naturen, menneskerne, og det sociale ved Danmark, siger Stefan Kuhlmann fra Schønberg Schleswig-Holstein, som sammen med sin kone var blandt de fremmødte til informationsdagen.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Over 100 tyskere havde skrevet sig på venteliste til at deltage i lørdagens bosætningsinformationsmøde. Den store interesse gør, at Sønderborg Kommune nu afholder endnu en informationsdag næste lørdag.