Mere end 13.000 har søgt tilskud til at energirenovere deres hus

Godt og vel 13.000 danskere har allerede ansøgt om tilskud til energirenoveringer. Puljen på 245 millioner kroner i 2020 bliver fornyet efter nytår.

13.000 danskere har søgt om tilskud til at energirenovere deres hus. I puljen er 245 millioner kroner.

Smeden Anders Duus fra Kegnæs er én af de hurtige. Han søgte puljen allerede i starten af oktober og ser nu frem til at modtage 31.000 kroner i tilskud til en ny varmepumpe.

- Vi skulle alligevel til at skifte det gamle pillefyr. Men jeg anede ikke, at der fandtes den her pulje. Så hjemmesiden er helt ny for mig, siger Anders Duus.

Der er flere grunde til, at familien Duus renoverer nu. Og at valget er faldet på en varmepumpe, handler både om at tænke på miljøet, og at varmepumpeløsningen fylder væsentligt mindre, end det gamle pillefyr.

- Der er allerede planer om, hvordan det gamle fyrrum skal indrettes, når vi får varmepumpen op. Knægten ønsker sig et bordtennisbord, griner Anders Duus.

Stor interesse

Energirenoveringspuljen er et hot emne hos Project Zero i Sønderborg. Her har man modtaget mange telefonopkald, siden der blevet åbnet for ansøgninger i midten af oktober.

- Telefonerne har været livlige, siden det blev meldt ud, at man kan søge tilskud. Men vi har vidst det siden august, så vi har forberedt os. Og vi har brugt tiden på at forberede hele kæden, der er involveret, når der skal bygges om. Så vi har talt med pengeinsitutter, trælasthandler og selvfølgelig håndværkerne.

En af de håndværkere, der har forberedt sig på at skulle sætte flere varmepumper op, er VVS-installatør Søren Pedersen.

- Der ligger nogen krav om at man skal have uddannet sig til at sætte de her varmepumper op. Så jeg har været på videreuddannelse og er nu det, man kalder VE-installatør. Det er kun godkendte installatører, der kan lave de rigtige energirenoveringer, fortæller Søren Pedersen.

Lidt for tidligt

Tilbage hos familien Duus glæder de sig til at få skiftet det gamle pillefyr ud. Men Anders Duus ville gerne have vidst, at tilskudsordnignen var på vej.

- Det er ikke længe siden at vi fik lagt nyt tag. Og da det er én af de ting, man kan få støtte til, er det da ærgerligt, at jeg ikke vidste det dengang. For så havde jeg jo ventet med at få lavet taget, siger Anders Duus.