Motionister får lov til at tyvstarte Tour de France-rute

Når Tour de France-feltet og den gule trøje kører ud på tourens tredje etape på dansk jord næste sommer, så er tour-ruten mellem Vejle og Sønderborg allerede testet grundigt. Fem uger før får tusindvis af motionscyklister nemlig lov til at prøvekøre strækningen.

Har du nogensinde drømt om at prøve kræfter med en rigtig Tour de France-rute, så er chancen der næste sommer.

Det oplyser Kultur Syd i en pressemeddelelse.

Næste sommer køres der Grand Départ – de første tre etaper af Tour de France – på de danske landeveje, og den 3. juli er Vejle start-by på tredje etape, mens Sønderborg er mål-by.

Cirka fem uger før – nemlig den 29. maj – får både passionerede cykelryttere og motionister lov til at køre hele Tour de France-ruten – eller dele af den – klædt i gult mellem Vejle og Sønderborg, når "Tour de Syd" skydes i gang.

Tour de Syd køres ad samme rute, som Tour de France-feltet skal køre under Grand Départ i Danmark næste sommer.
Tour de Syd køres ad samme rute, som Tour de France-feltet skal køre under Grand Départ i Danmark næste sommer.
Foto: Kultur Syd

Cykelløb og gul folkefest

Kultur Syd lægger op til at ”Tour de Syd”, som køres den 29. maj, skal være en ægte mulighed for, at motionscykelryttere kan køre en Tour de France-etape med forplejning, mekaniker og mellemtider undervejs på ruten.

quote

Deres oplevelse af Tour de France 2022 får en helt ny dimension, når de forud har prøvet strabadserne på egen krop.

Jes Johansen, eventchef, Kultur Syd

- Deres oplevelse af Tour de France 2022 får en helt ny dimension, når de forud har prøvet strabadserne på egen krop, skriver eventchef i Kultur Syd, Jes Johansen, i pressemeddelelsen.

Samtidig lægges der op til en ”gul folkefest”, som alle cykelmotionister kan deltage i.

Distancerne

Interesserede kan vælge mellem i alt fem forskellige distancer.

De fire længste distancer er for dem, der gerne vil udfordre sig selv.

quote

Cykel-eventen bliver en unik mulighed for alle – både motionister og øvede - men også alle hverdagscyklister for at være del af en stor cykelfest,

Erik Lauritzen, borgmester, Soc.dem., Sønderborg

De starter i henholdsvis Vejle (178 km), Kolding (116 km), Haderslev (74 km) og Aabenraa (38 km), og endelig er der en familie-rute på 17 kilometer, som er for alle, der har lyst til at deltage i folkefesten, oplyser Kultur Syd.

Alle distancer har mål i Sønderborg.

I Sønderborg udtrykker borgmester Erik Lauritzen (S) glæde over, at ”Tour de Syd bliver en del af Tour de France-markeringen”

- Jeg håber, at det bliver en stor succes med mange deltagere. Cykeleventen bliver en unik mulighed for alle - både motionister og øvede - men også alle hverdagscyklister - for at være del af en stor cykelfest, siger Erik Lauritzen.

Hvis man er interesseret, så starter tilmeldingen fredag den 15. oktober kl. 15.00 på hjemmesiden www.tourdesyd.dk