Nu bliver børnene igen passet som før krisen

Kommune vender tilbage til normale åbningstider i alle institutioner.

Tirsdag åbner samtlige Sønderborgs daginstitutioner igen i fuldt omfang, ligesom i tiden før der var nogen, der kunne stave til corona.

Det betyder, at forældre med fuldtidsarbejde igen har en fair chance for at få deres hverdag til at hænge sammen. Dagplejere, vuggestuer og børnehaver genindfører de almindelige åbningstider fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og SFO'er og klubber åbner igen som i tiden før krisen.

 Følger anvisningerne

- Forældrene kan være helt trygge, for vi fortsætter med at følge sundhedsmyndighederens retningslinjer for adfærd, hygiejne og rengøring, siger Jesper Smaling, (Soc.dem.), næstformand i  Sønderborg Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg.

Genåbningen skyldes ifølge Sønderborg Kommune, at sundhedsmyndighederne tillader børn i dagtilbud og SFO at være sammen i større grupper, og at der fremover kun skal gøres rent én gang om dagen i stedet for to. Desuden gælder det generelle krav om en meters afstand ikke mellem legende børn og børn og personale.

Der skal stadig holdes fokus på god håndhygiejne, der skal stadig hostes og nyses i ærmet, og man skal stadig blive hjemme, hvis man har symptomer, der kan knyttes til corona-smitte. 

Så meget afstand skal du holde

Fra den 10. maj har Sundhedsstyrelsen ændret sin anbefaling fra to meter til en meters afstand til andre i det offentlige rum. Man skal fortsat holde to meters afstand til andre, hvis man blandt andet:

  • Råber, synger eller holder foredrag
  • Besøger pørørende på plejehjem eller hospital
  • Hvis man synes, den anden person ser forkølet ud