Oplev en verden af sanseindtryk i Den Kongelige Køkkenhave

Fra i dag er det igen muligt at besøge Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot.

I dag åbner Den Kongelige Køkkenhave for en ny sæson, hvor naturglade gæster igen kan nyde anlæggene, duftene og en butik, der har fået et løft og et større sortiment siden sidste sæson.

Den Kongelige Køkkenhave er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune, som beskæftiger en række borgere på stedet i et socialpsykiatrisk projekt.

Det er det socialpsykiatriske tilbud Væksthuset i Sønderborg Kommune, der driver stedet, og formanden for Social- og Seniorudvalget Preben Storm glæder sig over det. 

- Formålet med Væksthuset er også at hjælpe borgere uden for arbejdsmarkedet med at lære at begå sig i et job. Det skal være med til at skabe en bedre hverdag for dem og på sigt måske føre til uddannelse og job, har han tidligere udtalt til TV SYD. 

En festlig dag

Sæsonåbningen af Den Kongelige Køkkenhave markeres ved, at en af Væksthusets medarbejdere klipper snoren til den renoverede café/butik, ligesom børn fra institutionen Vindsuset i Gråsten er til stede og spreder god stemning. 

Det er gratis at besøge Den Kongelige Køkkenhave, og i maj og september måned er køkkenhaven åben torsdag-søndag klokken 10.00-17.00. 

I juni, juli og august er den åben alle ugens dage klokken 10-17.