TV der bevæger dig

Overblik: Det kan du lave i din efterårsferie

Kartoffelferie, knogler og lort. Der er masser af spændende ting at lave i efterårsferien i Syd- og Sønderjylland.

Efterårsferien byder på masser af knogler i Givskud Zoo. Foto: Givskud Zoo

Det er uge 42, og det betyder efterårsferie for mange. Herunder har vi samlet et udpluk af de aktiviteter, der finder sted rundt omkring i Syd- og Sønderjylland.

Halloween med masser af knogler i Givskud Zoo

Givskud Zoo kigger på knogler og kranier i hele efterårsferien – og det er det helt store arsenal, der er rullet ud. Du kan blandt andet glæde dig til at se kæmpestore knogler fra en kaskelothval, eller du kan prøve at samle et menneskeskelet ligesom et puslespil.

Verdensrekordforsøg i Universe

Kartoffelferie og kartoffelforsøg går hånd i hånd i denne uge i Universe. Her vil man i Universe skabe et kæmpe kartoffelbatteri sammen med gæsterne og elever fra Alssundgymnasiet Sønderborg – og det skulle gerne blive til en verdensrekord.

Udover kartoffelforsøget vil der være et hav af kartoffellege såsom kartoffelkast.

Lorteferie

Biblioteket i Aabenraa byder på en masse lort i efterårsferien. Altså du kan lære en masse om lort. Der er blandt andet lorteudstilling, lortekoncert, og du kan stemme på dit favoritord for lort. Det er hver dag indtil søndag den 18. oktober. Det bliver skidesjovt, siger de.

Rangertur for børn i Tøndermarsken

Kom ud og se Tøndermarsken sammen med dine børn på guidet tur. På turen ser du Tøndermarsken, og du finder ud af, hvorfor Vadehavet er noget helt særligt og endda på UNESCOs verdensarvsliste.

Turen finder sted 14. og 15. oktober klokken 10-12. Tilmelding på Museum Sønderjyllands hjemmeside

Flugtbingo i fængslet

Fængselsmuseet i Horsens holder åbent i efterårsferien, og det er med både flugtbingo, pistoler og fængselsceller på hjul. Skattejagterne er til børn fra cirka seks år og er gratis, når entréen til museet er betalt. Hver dag i efterårsferien er der også rundvisning i fængslet – det koster 35 kroner.

Dybbøl Banke klar til nyt stormløb

Historiecenter Dybbøl Banke i Sønderborg gør klar til et nyt stormløb i efterårsferien. Både som aktivitet, hvor gæsterne kan være med som tyske soldater, der stormer skansen, og i overført betydning med et stort rykind.
Centret holder åbent alle dage i efterårsferien, og der er en ny aktivitet hver time alle syv dage. Der er leg og action for børn og unge, fælles aktiviteter for børn og voksne og mulighed for fordybelse for dem, der ikke vil have sved på panden.

Kriblen i Wowpark

Wowpark i Billund inviterer børn og voksne til uhygge – i hvert fald hvis man er bange for kryb. Her er der i efterårsferien tændt op i bålene, gjort klar til insektvæddeløb, og edderkopperne er sluppet fri til krible-krable-jagt! Alt sammen går løs indtil den 18. oktober.

Mest sete på tvsyd.dk