Regeringen vil placere maskinmesteruddannelse i Sønderborg: - det er tiltrængt

Torsdag præsenterer regeringen sit udspil, der kaldes 'Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund', der blandt andet handler om at få flere uddannelser uden for de store byer.

Når Mette Frederiksen og to ministre i morgen klokken 13.00 holder pressemøde, så vil det blandt andet indeholde en plan om at få en maskinmesteruddannelse til Sønderborg. Det fortæller politisk ordfører for Socialdemokratiet Jesper Petersen til TV SYD. 

- Der vil være konkrete nye uddannelsesmuligheder, vi lægger op til at oprette i vores landsdel. En af de konkrete ting vil altså være et tilbud om en maskinmesterskole, som skal findes i Sønderborg, siger folketingsmedlemmet fra Hammelev.

Ifølge TV2 har regeringen også planer om en ergoterapeutuddannelse i Haderslev.

Nyheden om uddannelsesplanerne glæder Udviklingsråd Sønderjylland, der for en måned siden skrev til regeringen med et udspil om 23 uddannelser, der vil gavne Syd- og Sønderjylland - heriblandt maskinmesteruddannelsen. 

- Det er tiltrængt, for det skaber adgang til arbejdskraft til området. Det er vigtigt med en sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsmarked, siger direktør Claus Schmidt.

Claus Schmidt glæder sig over udspillet.
Claus Schmidt glæder sig over udspillet.
Foto: UdviklingsRåd Sønderjylland

Lige nu er det kun et udspil, som regeringen skal søge politisk opbakning til. Det hæfter direktøren sig ved, og håber på flere uddannelser.

- Vi håber også, at der bliver kigget yderligere herned, da vi har stærke virksomheder, der bidrager til dansk import og udvikling, siger Claus Schmidt.

Skal man tro Jesper Petersen, så bliver det ikke kun maskinmesteruddannelse, der kommer til Syd- og Sønderjylland.

- Der vil være andre eksempler i vores landsdel, men et af dem er altså maskinmesteruddannelsen i Sønderborg, som kan være med til at gavne hele det miljø, der er der – til medarbejdere til industrien, energiforsyning og andre ting, hvor maskinmestre finder arbejde. Det er simpelthen vigtigt for at gavne udviklingen i en landsdel som vores, at der er gode uddannelsestilbud tæt på, fortæller Jesper Petersen.

Regeringen præsenterer i morgen sit udspil.
Regeringen præsenterer i morgen sit udspil.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Planen med udspillet er at undgå en øget centralisering. Det er den rette vej at gå, siger Claus Schmidt.

- Der skal noget til at understøtte arbejdsmarkedet. Vi skal have nogle uddannelser, der passer til ikke bare Sønderjylland, men også Sydjylland og hele regionen, siger Claus Schmidt.  

Udover det konkrete tilbud til Sønderborg og de penge, man vil bruge på uddannelsestilbud udenfor de store byer, vil der også være krav om at flytte uddannelsestilbud væk fra de store universitetsbyer. 

- Hvordan det så præcis vil være, og hvilke muligheder, der er for universiteterne i de store byer til at tilpasse sig de forslag, vi kommer med, det kommer man til at kunne se i morgen, når hele udspillet præsenteres, siger Politiske ordfører, Jesper Petersen.