TV der bevæger dig

Så er Sønderborg i gang med at fejre genforeningen

Torsdag aften blev Sønderborgs fejring af genforeningen skudt i gang. Med 192 arrangementer er Sønderborg den kommune, der har flest fejringer af Sønderjyllands hjemvenden.

Afstemningskort fra 1920. Foto: Lucas Mæng, TV SYD

Startskuddet lød i Det lille Teater i Gråsten. Der var premiere på stykket "Her går Grænsen" af Kaj Nissen.

Det handler om en dansk familie, der aftenen før afstemningen inviterede deres tyske naboer til aftenkaffe, og hvad det fører med sig. Det skal på turne rundt til 20 forsamlingshuse i det sønderjyske i den kommende tid.

- Jeg kommer af en gammel sønderjysk familie, og det betyder virkeligt noget for mig. Det er en god historie, siger bestyrelsesmedlem Dorte Brodersen til TV SYDs udsendte. Dorte Brodersen spiller selv med i stykket.

Borgmester Erik Lauritzen, (S), var med til premieren mandag aften. Han kan være stolt af, at hans kommune har det største antal markeringer af genforeningen med 192 arrangementer indtil d. 12. juli.

- Der er simpelthen så mange foreninger, institutioner og enkeltpersoner, der har meldt sig og sagt, det her må vi være med til. Det er helt fantastisk, siger en glad borgmester.

Adspurgt om, hvad han selv glæder sig mest til, svarer han,:

- Puuuh, den er svær. men det er klart at højdepunktet er på Dybbøl, når dronningen kommer til stedet fortæller Erik Lauritzen.

 

Mere kultur