Sønderjysk borgmester skal overrække trofæ ved Tour-afslutningen i Paris

Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen (S), drager til Paris for at overrække Grand Depart-trofæet ved afslutningen på Tour de France.

De fleste cykelinteresserede sidder formentlig sidder klinet til skærmen for at se, om Jonas Vingegaard kan beholde den gule førertrøje helt til Paris.

Men uanset om det lykkes at få en dansk vinder af Tour de France eller ej, så kommer der til at være et dansk – og endnu vigtigere sønderjysk – islet til stede på Champs-Élysées.

For Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen (S), skal som en del af Grand Depart Denmark, der har arrangeret den danske tourstart, overrække Grand Depart-trofæet til en spansk delegation.

Overrækkelsen sker, fordi næste års udgave af Tour de France har sin start i den spanske by Bilbao, og Erik Lauritzen er ikke et sekund i tvivl om, at overrækkelsen bliver endnu en stor oplevelse.

- På den front, der hedder kulturevents, bliver det jo ikke større end det her. Det er noget, man kommer til at fortælle sine børnebørn om, det er helt sikkert, siger Erik Lauritzen til TV SYD.

For Erik Lauritzen og de andre fra Grand Depart Denmark, markerer overrækkelsen afslutningen på seks års hårdt arbejde med at planlægge og afholde tre Tour de France-etaper på dansk grund.

- Det har for det første været hårdt arbejde, men det har også været en fantastisk rejse og nogle helt vidunderlige oplevelser. Og så er jeg rigtig stolt af, at vi i Sønderborg fik rundet det hele af på en god måde, siger Erik Lauritzen.

De danske cykelfans blev da også beriget på etapen fra Vejle til Sønderborg, hvor den danske cykelrytter Magnus Cort kørte i den prikkede bjergtrøje.

Erik Lauritzen (S) er uddannet landmand, og har været borgmester i Sønderborg siden 2013.
Erik Lauritzen (S) er uddannet landmand, og har været borgmester i Sønderborg siden 2013.
Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Ingen huller i osten

Den danske afvikling af tourstarten har fået mange rosende ord med på vejen de seneste uger. Særligt præsentationen af rytterne inden starten viste sig på mange måder at være helt speciel, hvilket i høj grad skyldes de danske cykelfans begejstring.

Og spørger man en af hjernerne bag, så er det da også om ikke umuligt, så i hvert fald umådeligt svært at finde hullerne i osten.

- Jeg mener det var en perfekt afvikling. Vi fik en trist afrunding søndag aften, men det havde jo ikke noget med selve løbet at gøre. Jeg føler ikke, der er nogen steder, vi skulle have gjort noget anderledes, og det er jeg meget stolt af, siger Erik Lauritzen.

Det er ingen hemmelighed, at mediedækningen af et løb som Tour de France er massiv. Og skal man tro Erik Lauritzen, så betyder det meget for en by som Sønderborg at have spillet en så central rolle i løbet.

- Det betyder for det første, at vi på dansk plan viser, at vi er en kommune, der tør at stile højt og tør at kaste os ud i nogle kæmpestore opgaver. Og at vi er i stand til at gennemføre det på fineste vis, siger Erik Lauritzen med tydelig stolthed i stemmen og fortsætter.

- Det giver en stolthed blandt borgerne, og når det så også er gået så godt, som det er i år, så bliver stoltheden kun endnu større, afslutter han.