Sønderjysk halvø i finalen til Årets Landsby

De tre finalister til Årets Landsby 2021 er fundet. En klynge af mindre småsamfund på Broagerland ved Sønderborg er blandt finalisterne.

Det er ikke bare en landsby, men en samling af fem mindre landsbysamfund på halvøen Broagerland i Sønderborg, der er kommet med i kapløbet om at blive Årets Landsby.

Det er Landdistrikternes Fællesråd, der i samarbejde med flere andre aktører, står for kåringen af Årets Landsby, og de er begejstret for det særlige samarbejde, som de har på halvøen i Sønderborg Kommune. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

- I år har vi ledt efter en nytænkende landsby, der kan vise vejen for udvikling i landsbyer landet over. Og det er nogle umådeligt imponerende landsbyfællesskaber, vi skal introduceres til i år. Alle tre landsbyer i finalefeltet har iværksat tiltag og formået at skabe rammer, som kan efterfølges og gøre en forskel for andre landsbyer i hele Danmark, lyder det fra formanden for bedømmelseskomitéen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter

Stilleruter og fordybelsesbænke

Broagerland har blandt andet brugt coronapandemien til at udvikle stilleområder. Det betyder, at der blandt andet er etableret stilleruter og fordybelsesbænke i området.

Området huser også en række bo- og arbejdsfællesskaber, der ifølge bedømmelseskomitéen er en nytænkende måde at bo og leve på.

De to øvrige finalister i kampen om at blive Årets Landsby er Stjær i Skanderborg Kommune og Skovsgård i Jammerbugt Kommune.

Den endelige vinder bliver kåret sidst i august måned.

Fakta: Årets Landsby