TV der bevæger dig

Tysk mindretal glæder sig over statsministerens melding

I sin genforeningstale på Dybbøl Banke fastslog statsminister Mette Frederiksen, (S), på tysk, at det tyske mindretal er en vigtig del af det danske samfund.

Hinrich Jürgensen og Mette Frederiksen ved et tidligere møde mellem de to.

Det gibbede i Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretal i Danmark, da han i aftes sad og på tv-skærmen fulgte DRs fejring af Genforeningsdagen, der blev sendt direkte fra Dybbøl Banke.

Læs også Statsministeren på Dybbøl Banke til det tyske mindretal: Auch ihr gehört zu Dänemark! 

- Da statsminister Mette Frederiksen, (S), i sin tale sendte en direkte hilsen til os i det tyske mindretal og slog over i tysk og sagde "Auch ihr gehört zu Dänemark!", blev jeg både rørt og glad, siger Hinrich Jürgensen tirsdag morgen til TV SYD.

- Også I hører til Danmark, sagde statsministeren oversat til dansk.

Hinrich Jürgensen havde selv på vegne af det tyske mindretal mødt statsminister Mette Frederiksen under hendes rundtur i Sønderjylland på Genforeningsdagen.

- Da sagde hun ikke noget om sit budskab til os i Dybbøl-talen. Hendes melding taler sit tydelige sprog om de gode relationer, der er mellem os i grænselandet. Det er en vigtig anerkendelse og understregning af, at den danske stat værdsætter os, siger Hinrich Jürgensen.

Budskabet blev forstærket af , at Mette Frederiksen slog over i tysk:

- Det er et tydeligt og godt signal om ligeværdighed, som glæder mig og hele det tyske mindretal uendeligt, understreger Hinrich Jürgensen.

 

Mest sete på tvsyd.dk