1000 elever er aktive med naturvidenskab

1000 elever lige fra børnehaveklasse til gymnasiet er med torsdag og fredag i denne uge, når der er Naturvidenskabsfestival 2010 i Sønderborg.

Torsdag er det 350 elever fra 8.- 10. klasserne og gymnasierne, som på Alsion dyster på solceller og soldrevne biler, mens det fredag er Danfoss Universe, der lægger rammer til 650 elever fra 0. til 7. klasse, som har fokus på vindmøller.  

- Vi havde håbet på at give offentligheden større mulighed for at kigge indenfor og se børn og unge "lege" med energien, men den massive tilslutning fra skolerne gør, at vi alene giver adgang for forældre og bedsteforældre i Alsions koncertsal torsdag kl. 12.30-14.00, siger direktør i ProjectZero, Peter Rathje.

Formand for ProjectZero Fonden, Peter Clausen, Danfoss, er med i dommerkomiteen fredag. Han siger:

- Jeg synes, det er meget flot, at der fra skolerne og ungdomsuddannelserne er så stor interesse for at være med. Det er ikke mindst House of Sciences fortjeneste og lover godt for interessen i fremtiden for at leve miljøbevidst. 

I Danfoss Universe kan eleverne bl.a. glæde sig til at møde Installation Site Manager Jan K. Petersen, Guderup, som til daglig rejser verden rundt for Siemens og fortæller om vindmøller, men denne dag altså har valgt at blive på hjemmebanen og medvirke til, at fremtidens drengedrøm handler om vindmøllebyggeri og ikke brandbiler.

 

Pressen er meget velkommen til at kigge ind i løbet af begge dage på henholdsvis Alsion og Danfoss Universe.

 

Det er House of Science og Sønderborg Kommune, som sammen med ProjectZero, Danfoss Solar Inverters og Siemens står bag arrangementet.