TV der bevæger dig

120 sygeplejeske-studerende skal hjælpe sclerose-patienter

Studerende fra UC Syddanmark og Syddansk Universitet mødes til tre dages idéudvikling. Gennem samtaler med sklerose-patienter skal de finde på nye idéer til behandling og omsorg.

120 sygeplejeske-studerende skal forsøge at komme med nye idéer til behandling af sclerose-patienter.

Det bliver lidt af en ilddåb for 120 SDU-studerende på Alsion og Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, når de møder op til studiestart 1. september.

De første tre døgn står den nemlig på såkaldt innovationscamp på iFabrikken. Her skal de møde sklerosepatienter og behandlere fra sygehuset til en samtale om de største udfordringer, de har. Og målet er at finde på nye idéer til behandling og pleje.

- Mit oplæg skal få de studerende til at tænke på dagligdags udfordringer for sklerosepatienter. Det handler ikke kun om en god kørestol ? der er talrige andre problemer, som de studerende forhåbentlig kan komme med alternative løsningsforslag til, siger Lars Madsen, formand for skleroseforeningen i Sønderborg i en pressemeddelelse.

På campen inddeles de studerende i fire storgrupper, der skal finde på løsninger på patienternes og behandlernes udfordringer.

De præsenteres for innovationsmetoder, og på den sidste dag kommer der et dommerpanel bestående af ledere fra det private og offentlige, som skal kåre vinderprojektet.

- Campen skal være med til at generere idéer, der kan arbejdes videre med både i sundhedssektoren og på uddannelserne. Det er patienternes udfordringer, der skal være omdrejningspunktet, siger Palle Eriksen, lektor ved Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg.

Samtidig er campen en chance for at snuse til iværksætteri ? ikke mindst for de studerende fra SDU.

- Det er vigtigt for vores ingeniørstuderende at få føling med noget, der minder om iværksætteri, og måske finde sammen med nogen, der en dag kunne tænkes at ville starte ny virksomhed på en god idé, siger Bente Olsen, lektor på Mads Clausen-instituttet, SDU.