TV der bevæger dig

13-årigt musiktalent skal spille med Symfoniorkester

To dygtige unge musikere gæsteoptræder til koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester, når de giver gratis koncert i aften.

02:24

Johan Lykke Lethager spiller kl. 20.00 i Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

1 af 2

Begge musikere er prisvindere af Syddansk Talentkonkurrence. Johan Lykke Lethager er 13 år og spiller saxofon. Han har stiftet bekendtskab med Sønderjyllands Symfoniorkester allerede ved orkestrets skolekoncerter, da han gik i fjerde klasse, men at skulle optræde med orkestret er noget ganske andet.

- Det, at vinde konkurrencen, var det fedeste jeg har oplevet i år. Og jeg glæder mig sindssygt meget til at spille med orkestret, siger Johan Lykke Lethager.

Det andet unge musiktalent er 14-årige Philipp Möllgaard, der spiller på marimba. Begge drengene kunne da også godt se sig selv som orkestermuskere i fremtiden. Johan Lykke Lethager er begejstret over at skulle være med til en rigtig orkesterkoncert.

- Jeg glæder mig mest til selve koncerten, da jeg tror, det bliver en stor oplevelse. Jeg vil enten være musiker, orkestermusiker eller et eller andet med computere i fremtiden, lyder det fra Johan Lykke Lethager.

Johan Lykke Lethager skal spille to gratis koncerter. Han spiller i aften kl. 20.00 i Koncertsalen Alsion i Sønderborg og lørdag 24. august kl. 14.00 i Harmonien i Haderslev.

Johan Lykke Lethager skal spille stykkerne Czardas af Vittorio Monti og Humlebiens Flugt af den russiske komponist Nikolaj Rimskij-Korsakov. Orkesteret vil også give smagsprøver på musik af Weber, Stravinskij, Tjajkovskij og Mendelssohn. Solistbrødrene Vladimir og Nikolai Skliarevski spiller Brahms Dobbeltkoncert for violin og cello.

Dirigent til koncerten er David Danzmayr. Jacob Elmedal er konferencier og violinist i orkestret.

Mere kultur