TV der bevæger dig

19-årig sønderjyde blev ny europamester i motocross

19-årige Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg blev søndag formiddag europamester i motocross-sportens 250-klasse.

19-årige Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg blev søndag formiddag europamester i motocross-sportens 250-klasse. Foto: Alex Hodgkinson

For første gang siden 1994 har Danmark fået en europamester i motocross-sportens 250-klasse, som er den direkte rugeklasse for VM.

Søndag formiddag kørte Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg titlen hjem på meget overbevisende måde, på den legendariske Lommel bane i Belgien, hvor han sluttede første heat foran amerikaneren Darian Sanayei. Dermed kan Sanayei ikke længere hente Kjer Olsen inden sidste afdeling i Schweiz.

Thomas Kjer Olsen har været helt suveræn i denne sæson og har ligget i toppen af EM-serien fra start til slut. Inden næstsidste afdeling i Belgien denne weekend havde Kjer Olsen hele 75 point ned amerikaneren Darian Sanayei og derfor skulle den 19-årige dansker også blot fortsætte de gode takter, han har vist gennem sæsonen for at kunne tage titlen som europas bedste motocross-kører i sin klasse.

Det gjorde han på overbevisende måde. Kjer Olsen blev nr. 2 i første heat, foran Darian Sanayei, som var eneste kører med en teoretisk mulighed for at true Kjer Olsen. Dermed var dagens andet heat uden betydning og Thomas Kjer Olsen kunne fejre titlen som værende ny europamester. Hovedpersonen er stolt men kørte ikke helt uden nerver.

-Det var et rigtigt godt heat. Jeg må indrømme at jeg var meget nervøs både før og under heatet, men jeg kørte godt og det er rart at have kørt mesterskabet hjem allerede i første heat i dag, sagde en utroligt lettet Thomas Kjer Olsen kort efter første heat i Belgien.

Den nykåret europamester skulle lige vænne sig til tanken om den nye titel, og under fejringen med famillie, team og venner var der mange ting der gik igennem hovedet på Kjer Olsen.

-Det lidt svært lige at finde ud af. Jeg har et heat mere i dag, så vi kan ikke fejre det alt for meget, men vi får lige noget kage. Det er en god følelse og det er rart lige at kunne slutte EM med et mesterskab inden det gælder VM næste år, slutter en lykkelig Thomas Kjer Olsen.

En EM-titel i denne klasse er kun opnået to gange tidligere af danske kørere. Første gang af den nuværende landstræner Mikkel Caprani i 1993 og efterfølgende af Brian Kjær Jørgensen i 1994.

 

Mest sete på tvsyd.dk