TV der bevæger dig

25 fyret - resten reddet

25 medarbejdere blev i weekenden fyret, mens de øvrige 210 arbejdspladser på Sønderborgs største fabrik ser ud til at være reddet.

De ansatte drøfter dagens glade nyhed hos JF-Stoll.

De fleste arbejdspladser hos JF-Stoll i Sønderborg er reddet efter fabrikkens konkurs.

1 af 2

Det kunne direktør Kristian J. Steinholm meddele alle de ansatte på et orienteringsmøde kl. 10. JF-Stolls fabrikker er Sønderborgs største produktionsvirksomhed.

Fredag blev det offentliggdjort, at den er gået konkurs. 

I løbet af weekenden er der fundet en løsning med en anden partner. Søndag fik 25 ansatte besked om, at de er fyret.

Flere detaljer senere

Ikke alle formaliteter er faldet på plads. Først sidst på eftermiddagen kan direktør Kristian J. Steinholm oplyse detaljer om, hvordan virksomheden kan føres videre. Han oplyser kun, at der er fundet en anden partner. Der foreligger ikke oplysninger om, hvorvidt det er en dansk eller udenlandsk partner.

Grundlagt i 1951

Jens Freudendahl grundlagde i 1951 produktionen af selvbindere. Selvbinderne blev solgt under navnet "letbinder", så de kan drives med kun en hest. Det betød, at husmænd og mindre landbrug kunne mekanisere høsten.

I 1990'erne udviklede Sønderborg-virksomheden et samarbejde med en tysk fabrik, Wilhelm Stoll Maschinenfabrik GmbH, som blev overtaget i 2005.

JF-Fabriken får dermed et samlet produktprogram af maskiner til produktion og udfodring af grøntfoder til kvægbruget, der bliver markedsført under navnet JF-STOLL.

Mest sete på tvsyd.dk