TV der bevæger dig

289.000 kroner i bøde til tyrkisk vognmand

Tre gange på kun tre måneder er en tyrkisk vognmands lastbiler blvet taget i ikke at overholde køre-hviletider. Nu koster det, selvom vognmanden har fyret chaufførerne.

Vognmanden skal hive noget mere end de 1800 kr. på billedet op af lommen, når han skal betale bøden. Foto: ARKIV

Som vognmand skal man holde øje med om ens chauffører overholder køre-hviletiderne. Hvis de ikke gør det, så kan det blive en dyr fornøjelse. Det fik en tyrkisk vognmand i dag at føle.

Retten i Sønderborg idømte i dag vognmanden en bøde på 289.000 kr., efter hans vognfirma var blevet standset ikke mindre end tre gange i perioden fra 29. august 2016 til 27. november 2016. Alle tre gange var der problemer med køre-hviletiderne.

- Vognmanden mødte op i retten, hvor han forklarede, at han havde fyret de to chauffører, der ikke kunne finde ud af at overholde reglerne, siger Pernille Moesberg, der er specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Problemer med kontrolapparat
Vognmanden indrømmede også, at han godt var klar over, at den ene lastbil havde et for gammelt kontrolapparat, og at der var kørt uden tilladelse.

- Dommeren fastsatte straffen efter de ret faste takster, der er på området, og fandt ikke grundlag for at fravige dem, siger specialanklager Pernille Moesborg.

De to chauffører var ikke i mødt op i retten, men de modtog begge bøder. Den ene fik en bøde på 71.500 kr. og blev frakendt retten til at køre bil i Danmark i 2½ år. Den anden fik en bøde på 55.500 kr.