TV der bevæger dig

40.000 spejdere gæster Sønderborg

I sommeren 2017 vil Spejdernes Lejr samle mere end 40.000 danske og udenlandske spejdere til en uge i Sønderborg med fællesskab, udvikling og gode oplevelser.

00:39

1 af 2

Hver femte danske kommune håbede på at blive vært for Spejderne og det blev Sønderborg, der løb af med den store sommerlejr foran bl.a. Esbjerg.

I Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen stolt af, at kommunen er valgt som vært og partner.

- Her sætter vi handling bag vores ord, og så er vi gode til at stå sammen og løfte i flok ? ligesom Spejderne. Allerede da vi arbejdede med ansøgningen, mærkede vi en enorm begejstring i lokalområdet. Der er rigtig mange, som gerne vil bidrage til at give de mange spejdere en oplevelse for livet, siger Erik Lauritzen.

- Vi har valgt at indgå partnerskab med Sønderborg Kommune, fordi kommunen arbejder målrettet med at give børn og studerende særlige kompetencer inden for teknologi, videnskab og interkulturel forståelse. Det er initiativer, som giver mening for os som spejdere og et stærkt fundament for vores partnerskab med Sønderborg, siger Finn Dybbøl fra Spejderne.

Det er blandt andet de lokale projekter House of Science, Global House og oplevelsesparken Universe, som skal bidrage til planlægningen af Spejdernes Lejr 2017. Værtskabet for lejren handler nemlig om langt mere end at stille marker til rådighed ? det handler også om fælles planlægning og udvikling af aktiviteter.

- Du kan læse mere om Spejderne her

 

Fakta om Spejdernes Lejr:

Spejdernes Lejr er en fælles lejr for de fem danske spejderkorps. Den første Spejdernes Lejr blev afholdt i 2012 i Holstebro og var Danmarkshistoriens største spejderlejr med 37.300 deltagere og tusinder af andre gæster.

 Hele 21 kommuner havde meldt sig ind i kapløbet om at blive vært for Spejdernes Lejr, og Frederikshavn, Holstebro, Slagelse, Esbjerg og Kerteminde var med i det tætte opløb. Spejderne arbejder i den kommende videre med mange af de gode ideer fra udvælgelsesproccesen for at skabe så mange gode partnerskaber som muligt til Spejdernes Lejr i 2017.

Fakta om Spejderne:

Spejderne er en børne- og ungdomsbevægelse med 58.000 spejdere i Danmark. Spejderne er et samarbejde mellem Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.
 

 

- Du kan læse mere om Spejdernes Lejr her

Mere kultur