50 millioner til flytning af gigthospital

Med 50 millioner kroner fra Villum Fonden er flytningen af gigthospitalet i Gråsten til Sønderborg Sygehus nu kommet et afgørende skridt nærmere.

Gigtforeningen besluttede sidste år at undersøge mulighederne for at flytte hospitalet fra Gråsten til mere moderne og fleksible lokaler i en selvstændig sygehusafdeling på Sønderborg Sygehus.

Forinden havde Gigtforeningen forgæves arbejdet på at skaffe økonomi til en totalrenovering af bygningerne i Gråsten.

- Vi er dybt taknemmelige over det store beløb. Det øger vores håb betragteligt om at fremtidssikre hospitalet i Sønderjylland og dets helt unikke behandlingstilbud til mennesker med gigt. Og det er en anerkendelse af de vigtige visioner, som Gigtforeningen har, for at udvikle en moderne og sammenhængende gigtbehandling i Danmark, siger direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.

Det er endnu ikke muligt at fastslå, hvornår flytningen bliver en realitet. Der mangler stadig et million-beløb. Gigtforeningen vil ikke oplyse det nøjagtige beløb.

Gigthospitalet tager sig af alle gigtsygdomme, men størstedelen af patienterne har alvorlige betændelsesrelaterede gigtsygdomme som leddegigt, rygsøjlegigt og psoriasisgigt.

Villum Fonden er en almennyttig fond stiftet af Villum Kann Rasmussen i 1971. Fonden er hovedaktionær i VKR Holding - ejer af VELUX koncernen.