52 kunstnere rykker ind i tomt rådhus

Augustenborg gamle rådhus bliver ramme om Nordens største sammenslutning af kunstnerværksteder og atelierer i et nyt koncept, der har skabt international interesse.

Kunstværket, som rådhuset fremover skal hedde, bliver indviet torsdag eftermiddag kl. 16.00. Det er et grænseoverskridende projekt, som skal være med til at udvikle og skubbe til de kreative processer.

På kort tid har hele projektet skabt så stor interesse inden for de kreative og kunstneriske miljøer, at folkene bag allerede nu arbejder på en venteliste.

- Kunstværket er værksteder og atelier, - en helt unik idé i sin størrelse, som vi kun finder i metropoler som Melbourne, Berlin, Miami osv., fortæller formanden for Kunstværkets bestyrelse Lars Tholander til TV SYD.

En del af rådhuset er bl.a. delt op i 10m2 lodder til kunstnerne, og det store hus giver så mulighed for at opleve kunstnere arbejde sammen og mærke inspirationen blomstre imellem kreative mennesker.

I dag er der 59 lodder og 52 arbejdende kunstnere.

Kunstværket indgår i den kunstakse, der er i Augustenborg med det internationale Galleri Nørballe i Augustiana, Det Røde Palæ, Danmarks smukkeste skulpturpark og kunstnersammenslutningen KunstPunkt.

Sønderborg Kommune støtter driften af huset med 200.000 kr. årligt.

Se mere på www.kunstvaerket.eu