Åbent hus: Tjek om du har hudkræft

Antallet af danskere med hudkræft er eskaleret. Onsdag formiddag kan man komme direkte ind fra gaden hos en hudspecialist i Sønderborg og få tjekket modermærkerne.

Dagene med mange soltimer og solbadning venter forude - og det gør risikoen for hudkræft også. Men inden man lægger sig ud for at friske kuløren op, bør man måske benytte sig af muligheden for at blive tjekket for hud- og modermærkekraft.

Det kan sønderjyderne onsdag hos hudlæge Lisbeth Bjerregaard i Sønderborg.

Som en del af den europæiske kampagne Euromelanoma holder hudlæger i hele landet åbent hus i denne uge. Og tallene viser, at det er en rigtig god idé at gå til lægen. Danskerne har nemlig ligget så meget i solen de sidste årtier, at antallet af tilfælde med hudkræft er ottedoblet siden 1950'erne. i 2012 fik 2060 danskere konstateret hud- eller modermærkekræft.

-Vi ønsker ikke at lave en skræmmekampagne, men alle statistikker viser, at der er behov for, at danskerne får en opsang i forhold til at beskytte sig mod solen, og hvor vigtigt det er, at man er opmærksom på ændringer i huden, siger hudlæge på Aarhus Universitetshospital, Henrik Lorentzen.

Det er især midaldrende mænd, der ikke kommer til lægen i tide. Og det får konsekvenser, understreger han:

-Gå hellere til lægen en gang for meget end en gang for lidt. Det gør ikke ondt at blive tjekket, og det kan være afgørende, at det opdages tidligt.

Der er åbent hus i Hudklinikken Sønderborg i Perlegade fra kl. 9-12 onsdag. De første 50 kan blive undersøgt.

 

Gå til læge, hvis du har modermærker, der: