TV der bevæger dig

Alsfærgen er truet

Færgeruten Bøjden Fynshav mellem Als og Fyn er truet. Trafikstyrelsen fik kun et bud på at videreføre driften fra 1. maj næste år, men det blev fundet for dyrt.

Færgen er i dag den eneste direkte forbindelse mellem Als og Fyn.

Trafikstyrelsen vil nu sende ruten ud i et nyt udbud, men Region Syddanmark frygter, at det ikke nytter noget.

Færgeruten får et statstilskud på 7,4 millioner kroner om året, men det er næppe nok til at få økonomi i driften.

- Trafikstyrelsens egen analyse viser, at billetprisen ikke kan hæves yderligere. Så når ingen selskaber kunne se en forretning i vilkårene for det første udbud, kan de nok heller ikke se det i anden omgang, hvis ikke betingelserne ændres. Derfor vil vi gerne opfordre Trafikstyrelsen til at gå udbuddet grundigt igennem, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Brev til minister

Sammen med borgmestrene i Faaborg-Midtfyn og Sønderborg har han derfor skrevet et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S) for at få denne til at tage udbuddet op med Trafikstyrelsen.

- Det vil være en katastrofe at miste færgen. Så vi er naturligvis stærkt optaget af at få sikret livlinen mellem de to landsdele.Hvis færgeruten nedlægges, får det alvorlige konsekvenser for erhvervsudvikling, turisme og uddannelse i hele området,siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Jørgensen (S).

I brevet opfordres ministeren til at forhøje statstilskuddet.

Ruten drives i dag af aktieselskabet Færgen, som sejler til og fra Als, Bornholm, Fanø, Langeland og Samsø. Staten ejer halvdelen af kapitalen i selskabet.

Selskabet var det eneste, som bød på ruten i første omgang.

Mere vejr