Alternativ behandling er en jungle

Der er stor forskel på behandlere og metoder i den alternative verden. Effekten af behandlingerne kan variere, men alligevel har hver fjerde dansker prøvet alternativ behandling.

Akupunktur, zoneterapi, biopati, hypnose og healing. De alternative behandlingsmuligheder er mange, og der er stor forskel på, hvad der virker, og hvad man behandles for.

Vera Højmose er healer og kinesiolog og hjælper folk med både psykiske og fysiske lidelser.

- Det kan være stress, depression eller lavt selvværd. Så kan det være fysiske smerter og problemer med organerne, siger Vera Højmose til TV SYD.

Hun har healet i 26 år og haft masser af forskellige klienter i behandling. En af dem er Andreas Grangaard, der har lidt af stress og ondt i ryggen.

quote

Man behøver ikke tro på det, for at det virker. Jeg kan heale på børn og dyr, alt der er levende.

Vera Højmose, healer og kinesiolog, Broager

- I løbet af meget kort tid havde hun fået styr på min stress og mine psykiske problemer, så jeg kunne leve et forholdsvist normalt liv, fortæller Andreas Grangaard.

Vera Højmose bruger healing til at hjælpe på skader, mens kinesiologien typisk bliver brugt til at diagnosticere klienterne. Hun løfter arme, ben og hænder og tester energierne i klientens krop.

- Man behøver ikke tro på det, for at det virker. Jeg kan heale på børn og dyr, alt der er levende, forklarer Vera Højmose.

Mange af metoderne inden for alternativ behandling er ikke videnskabeligt dokumenteret. Derfor er de heller ikke autoriseret af staten og bruges typisk ikke i sundhedsvæsenet. Det betyder, at man heller ikke kan bruge sygesikringen til at dække for behandlingerne.

Fakta om alternativ behandling

  • 27 procent af alle danskere har prøvet alternativ behandling
  • En alternativ behandler må ikke fraråde klienten at gå til læge
  • Rådet for Alternativ Behandling stiller minimumskrav til behandlernes brancheorganisationer
  • På srab.dk kan du finde en liste over registrerede behandlere