TV der bevæger dig

Alternativ pasning i flere kommuner

Tirsdag morgen blev lærere i hele landet ramt af lockout og flere steder har forældre og virksomheder fundet alternative løsninger til at få passet deres børn.

11:22

Glade forældre giver glade medarbejdere. Det mener Blue Water Shipping, der hjælper med pasning under konflikten.

1 af 2

Lego, Danfoss i Nordborg og Blue Water Shipping i Esbjerg er blandt de virksomheder, der forsøger at hjælpe forældrene under konflikten, men de gør det på forskellige måder.

Hos Danfoss og Lego aftaler man individuelle løsninger med de ansatte, så de kan bruge sabbat, fridage og afspadsering, men de går ikke ind i egentlig pasning af børnene for, som Lego udtrykker det, børnepasning er kommunal opgave.

Hos Blue Water Shipping i Esbjerg er der til gengæld lagt op til en mere underholdende lockout for de børn, der kommer med forældrene på arbejde.

Her er der nemlig både biograf, bordfodbold, tegnebord og et afsnit i et af mødelokalerne med internetadgang, hvor man kan hygge sig med sin medbragte computer.

- Når mor og far er glade, så er vi jo også mange gange glade her på arbejdspladsen, forklarer direktør Carsten Steffensen.

I Rinkenæs ved Gråsten har Mads Friis stillet Rinkenæs Hus stillet til rådighed og her træder forældre til for at børnene kan få undervisning under konflikten, fortæller Sven Jensen, der er far til en dreng på Rinkenæs Skole til TV SYD.

Her vil der de første 14 dage af konflikten hver dag være tre forældre, der er klar til at hjælpe med undervisning af børnene.

Hvordan kommer du igennem lærerlockouten?

Del dine erfaringer med os på www.facebook.com/tvsyd

Se mere om konflikten i TV SYD Nyheder kl. 19.30.