TV der bevæger dig

Angiv rotter på nettet

Kommunerne vil gøre det lettere at anmelde rotter. Derfor er de i gang med at oprette rotteweb, som er en landsdækkende hjemmeside, hvor husejere kan bede om hjælp til at bekæmpe skadedyrene.

02:24

Rotter skal angives straks. De ødelægger kloakker og vandrør, og de spreder smitte. Foto: colourbox.com

1 af 2

- Der er mange gode grunde til, at man som borger har pligt til at anmelde rotter, og derfor er det rigtig fint, at vi har fået et let tilgængeligt redskab i kampen mod rotterne. Jeg håber, borgerne vil tage rotteweb til sig og bruge det, siger Peter Hansen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Sønderborg og Tønder er de første syd- og Sønderjyske, der har tilsluttet sig rotteweb.

Den nye hjemmeside er under opbygning. Ideen er, at husejere skal angive deres kontaktoplysninger og observationer om rotter eller tegn på rotter.

Derefter sørger kommunen for, at rottebekæmperne går i aktion. Kommunen dækker omkostningerne.

- Det er kommunens ansvar at bekæmpe rotter, men vi er afhængige af, at borgerne hjælper, så vi med en fælles indsats kan gøre det så effektivt som muligt. Og nu er det med rotteweb blevet endnu lettere at hjælpe os, siger Erik Erbs, der er formand for vej og park i Sønderborg.

Rottebekæmperne i Sønderborg rykker ud samme dag, hvis der er tegn på rotter i opholdsrum. Hvis rotterne befinder sig uden for bygninger, dukker rottebekæmperne op i løbet af op til syv dage.

Dog holder de fri i weekender og på helligdage.

Rotteweb.