TV der bevæger dig

Anklage mod 22-årig: Tævede og voldtog fire teenagepiger

Anklagemyndigheden kræver en 22-årig mand, der er tiltalt for en stribe voldtægter, idømt forvaring. Ifølge tiltalen terroriserede den nu 22-årige mand gennem to år på skift fire teenagepiger rundt om i Sønderjylland.

Når Retten i Sønderborg mandag indleder sagen mod en mand, der er tiltalt for vold og en stribe voldtægter mod fire teenagepiger, er der ifølge anklagemyndigheden tale om så farlig en forbryder, at han skal idømmes forvaring.

Overgrebene fandt ifølge det omfangsrige anklageskrift sted fra 2009 til 2011. De foregik stort set overalt i Sønderjylland - i både lejligheder, biler, et skovområde, en park og på toilettet på banegården i Padborg.

Pigerne blev sparket og slået - som regel med flad hånd eller knytnæve, men også i nogle tilfælde med forskellige redskaber. I et tilfælde fik en af pigerne ifølge tiltalen 20-30 slag med et kosteskaft, og ved en anden lejlighed blev hun tævet med bælter og ledninger.

To piger var kun 14 år

To af pigerne var kun 14 år, da overgrebene fandt sted.

Den ene af dem fik i sommeren 2010 flere knytnæveslag i ansigtet efterfulgt af 10-15 knytnæveslag i maven. Det brutale overfald betød ifølge tiltalen, at hun besvimede, hvorefter den 22-årige voldtog den bevidstløse pige.

En anden af pigerne blev fra januar til juni 2011 voldtaget adskillige gange på to adresser i Sønderborg. De mange voldtægter førte ifølge anklageskriftet til, at pigen blev gravid.

Anklagemyndigheden kræver som nævnt den 22-årig idømt forvaring, hvis han kendes skyldig.

Det er en tidsubestemt straf, som normalt afsones i Anstalten ved Herstedvester. Når det skønnes, at han ikke længere er farlig for sine omgivelser, er det retten, der beslutter, om han kan løslades.

Riskerer udvisning til Montenegro

Foruden kravet om forvaring vil anklagemyndigheden måske kræve den 22-årig udvist til Montenegro.

Specialanklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Christina Korsgaard Andersen, ønsker ikke at oplyse, hvordan eller hvornår sagen kom til politiets kendskab.

- Sagen har kørt for lukkede døre, så jeg kan ikke udtale mig nærmere om den, før den kommer for retten, siger hun til Ritzau.

Der er afsat 23 retsdage til sagen, og dommen ventes at falde den 3. december.