TV der bevæger dig

Anklaget for misbrug af datter

Ny sag om seksuelle overgreb på et barn, denne gang i Tinglev og Gråsten. En 21-årig kvinde har meldt sin far til politiet for misbrug gennem 14 år, og han har erkendt dele af anklagen.

00:29

En mand har misbrug sin datter, da de boede i Tinglev og i Gråsten.

1 af 2

Manden var i dag i grundlovsforhør i Sønderborg, hvor han blev fængslet for fire uger. Han er 65, og Preben West, der leder lokalpolitiet, siger overgrebene har stået på fra 1995, da pigen var fire år. Hun var 18, da faren ophørte med sit misbrug.

To adresser

Manden blev anholdt tirsdag, efter at datteren gik til politiet med en anmeldelse.
 
- Overgrebene har ifølge sigtelsen fundet sted på to adresser. Den ene i Tinglev og den anden i Gråsten, siger Preben Westh.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 210 omkring incest og for straffelovens § 222, der drejer sig om samleje med børn.

Gennem den seneste tid har der været et særligt fokus på sædeligheds- og misbrugssager, hvor børn har været ofre. Det er især sager som Tønder-sagen og Brønderslev-sagen, som har skabt en særlig interesse om emnet.

Færre overgreb

- Det er jo ikke noget nyt, at vi ser de her sager, men det er godt, at der kommet fokus på området, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mange har måske den opfattelse, at der på grund af den øgede omtale af den type sager er tale om flere overgreb, men det er næppe tilfældet. Tal fra Rigspolitiet viser derimod, at der fra 2010 til 2011 har været et fald i antallet af anmeldelser om seksuelle overgreb mod børn.