Antallet af indbrud falder markant i Syd- og Sønderjylland

De seneste tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af indbrud i private hjem er faldet markant i Syd- og Sønderjylland. Stort borgermøde i Sønderborg.

Når mere end 500 sønderjyder møder op til borgermøde hos Alsion onsdag, er det i bevidstheden om, at antallet af indbrud i private hjem er faldet markant i år i forhold til tidligere.

De seneste tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af indbrud i Syd- og Sønderjyllands Politikreds er faldet med en tredjedel i 2015.

I løbet af de første tre kvartaler i 2015 er der begået præcis 1700 indbrud i private hjem i Syd- og Sønderjylland. Det svarer til et gennemsnit på 566 i kvartalet.

De foregående syv år har der i snit været 826 indbrud i politikredsen hvert kvartal. Dermed ligger tallene for 2015 en tredjedel under det sædvanlige. 

Selvom antallet af indbrud er faldet, er problemet stadig til at få øje på. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2014 36.852 i hele landet, og heraf skete de 728 i Sønderborg Kommune.

Samtidig ved man fra TrygFondens Tryghedsmåling, at danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. De seneste tal fra oktober 2015 viser, at indbrud gør knap hver fjerde dansker utryg.

På borgermødet introducerer Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Nabohjælp, som er et gratis koncept, der baner vejen for, at naboer kan stå sammen om at undgå indbrud. Udenlandske erfaringer med Nabohjælp viser, at man kan undgå op mod hvert fjerde indbrud.

Lige nu er 3.237 husstande i Sønderborg Kommune tilmeldt Nabohjælp. På landsplan er der mere end 122.632 husstande tilmeldt.