Appel til borgerne: Hvor skal vi slukke lyset?

Sønderborg kommune har lys i 16.900 gadelamper - nu opfordres borgerne til at hjælpe kommunen med at finde de gadelygter, som bedst kan slukkes.

De 16.900 lygter brænder 4200 timer om året. De giver tryghed, når folk bevæger sig rundt eller når børn cykler til fritidsaktiviteter. Men der er nok et sted eller to, hvor man godt kunne slukke hver anden gadelampe - eller alle - om aftenen eller om natten.

Ikke for at genere

Derfor opfordres borgerne nu til at sende kommunen en mail om, hvor de synes, at lyset brænder til ingen verdens nytte.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Peter Hansen, håber, at mange vil give deres besyv med.

- Vi gør det jo ikke for at genere nogen. Men det må være muligt ved fælles hjælp, at finde de steder, hvor der uden problemer kan slukkes for gadelyset helt eller delvist.
-

Mange reaktioner

 Sidste år i september slukkede vi for gadelyset mange steder i kommunen i forbindelse med en elsparekonkurrence. Da fik vi mange henvendelser fra borgere, der syntes, vi gik for vidt og skabte utrygge forhold. Det vil vi selvfølgelig undgå, og derfor beder vi borgerne om selv at byde ind med forslag, siger Peter Hansen.

Gadebelysningen i Sønderborg bruger fem millioner kWh (kiloWatt-timer) om året. Forslagene fra borgerne bliver ført ud i lovet i løbet af maj-juni.