Beach-volley i regnvejr som belønning

Vejret var ikke lige til beach-volley, da Legepatruljer fra hele landet var samlet på Idrætshøjskolen i Sønderborg. Arrangemetet er både en belønning og til inspiration.

Legepatruljer er skolegårdens pendant til skolepatruljerne. Legepatruljer skal gøre det nemmere for børnene i skolegården at være med, hvor det er sjovt.

Godt halvdelen af de danske skoler har gennem de sidste 10 år udvalgt en del af deres ældste elever på uddannelse i Legepatruljen. .

Her har eleverne lært at organisere lege for deres yngre skolekammerater i frikvartererne.

- En evalueringen viser, at Legepatruljen virkelig gør en forskel på skolerne. Både i forhold til fysisk aktivitet og trivsel, siger Niels Grinderslev, der er generalsekretær i Dansk Skoleidræt. Derudover viser evalueringen, at 75 pct. af de skoler, der har været på kursus i Legepatruljen gennem de sidste 10 år faktisk stadig har en velfungerende legepatrulje.

For at belønne legepatruljerne for det stykke arbejde, de gør, arrangerer Dansk Skoleidræt, Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og DGI, der er samarbejdsparterne bag projektet, hvert år en række store legeevents.

Her får legepatruljerne både en god oplevelse og masser af inspiration til tjansen i skolegården.

TV SYD besøgte eventen i Sønderborg.

Se reportage fra Sønderborg